Antena Căutare

Initiative legislative: Sf. Andrei - sarbatoare legala si Ziua mondiala a sanatatii - zi de doliu national

Initiativa legislativa care prevede ca ziua de 30 noiembrie, in care este sarbatorit Sfantul Andrei, sa fie declarata zi de sarbatoare legala a fost adoptata marti, tacit, de Senat, conform Mediafax.

"a innobilat fiinta nationala a romanilor"




Conform acestora, Romania se numara printre tarile cu cele mai putine zile declarate legal nelucratoare, doar unsprezece zile libere consacrate prin lege in afara sarbatorilor de duminica - 1-2 ianuarie, 25-26 decembrie, 1 mai, Adormirea Maicii Domnului, prima si a doua zi de Pasti, 1 Decembrie, prima si a doua zi de Rusalii.


Ziua mondiala a sanatatii, zi de doliu national

De asemenea, Camera Legislativa a adoptat tacit tot marti o o initiativa care prevede ca Ziua mondiala a Sanatatii sa fie in in Romania, zi de doliu national.

"Ziua de 7 aprilie, Ziua mondiala a sanatatii, trebuie sa fie considerata zi de doliu national, in care decidentii sa evalueze diferentele dintre reforma statului si sentinta la condamnare la moarte a tuturor romanilor. Numarul mortilor evitabile va continua sa creasca in conditiile mentinerii actualelor masuri privind desfiintarea si comasarea spitalelor", arata initiatorii Tudor Ciuhodaru si Mircia Giurgiu.



Foto: Intact Images

Cum se va schimba viata "Buldogului" Blaga, dupa numirea in fruntea Senatului... PSD primeste o functie de secretar in Biroul Permanent al Senatului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x