Antena Căutare

Lazaroiu: PSD si PNL nu vor sa-si asume guvernarea. Vor absenta sau nu vor vota motiunea de cenzura

PSD si PNL ar putea vota impotriva motiunii de cenzura sau ar putea absenta in cazul in care ar avea indicii ca ea ar putea trece, deoarece partidele din opozitie nu vor si nici nu sunt pregatite sa-si asume guvernarea a declarat joi, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu pentru cotidianul "Gandul".

"In mod normal, aceasta motiune de cenzura ar fi trebuit sa fie un test pentru solidaritatea PDL si cea a coalitiei la guvernare in jurul programului de austeritate. Cred ca de fapt va fi un test pentru teama opozitiei de a-si asuma guvernarea intr-o perioada dificila", a declarat Lazaroiu.

Consilierul prezidential a spus ca PSD si PNL isi doresc atat de putin sa-si asume responsabilitatea pentru o guvernare, incat orice tradare in coalitia la putere ar putea fi suplinita de o dezertare planificata din opozitie.

"Pesedistii sau liberalii insisi ar putea vota impotriva motiunii in cazul in care ar avea indicii ca ea ar putea trece. Sau nu neaparat sa voteze impotriva, dar unii dintre parlamentarii lor sa absenteze, pentru ca ei trebuie sa stranga 236 de voturi pentru ca motiunea sa fie admisa", a aratat Sebastian Lazaroiu.

Inschimb, Lazaroiu este convins ca PSD si PNL nu vor sa-si asume guvernarea.

"Paradoxal, opozitia isi doreste chiar mai putin decat unii parlamentari ai puterii sa cada Guvernul, pentru ca stiu ca vor fi pusi in situatia sa refuze sa-si asume responsabilitatea guvernarii. Victor Ponta insusi a declarat ca PSD nu e pregatit sa guverneze. Nici liberalii nu vor fi interesati, pentru ca vor trebui sa ia aceleasi masuri ca si cele propuse de Guvern, or asta ar insemna sa admita dezastrul lasat de Tariceanu", a explicat consilierul prezidential.

In paralel, Lazaroiu nu vede niciun pericol pentru Executiv care sa vina din partea PDL.

"Ce se intampla acum la PDL este normal. Unii parlamentari sunt speriati de consecintele masurilor de austeritate asupra sanselor personale de realegere in colegiu. Mi-e teama ca populatia intelege mai bine situatia dificila si nevoia masurilor de austeritate decat unii dintre parlamentari, inclusiv cei de la PDL. Situatia e atat de dificila incat toata lumea accepta tacit ca actualul Guvern trebuie sa ramana", a mai spus consilierul prezidential.

Guvernul decide daca va scadea si salariile angajatilor din companiile de stat... UDMR, convins ca Guvernul nu va cadea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x