Antena Căutare

Legi modificate pentru imbunatatirea mediului de afaceri. Magistratii vor plati daca gresesc

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat ieri ca a trimis Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) spre avizare mai multe proiecte de legi la care institutia pe care o conduce a lucrat in ultimele sase luni.

"Mediul de afaceri are nevoie de mai multa celeritate in desfasurarea proceselor comerciale, dar si de eradicarea coruptiei, absolut necesara pentru un mediu de afaceri serios"


Concret, dupa cum a explicat secretarul de stat Lidia Barac, concilierea, prevazuta in Codul de procedura civila la art. 720 este inlocuita cu medierea. "Ca sa mergi in comercial la instanta erai conditionat de o conciliere care se facea formal si era o conditie prealabila pentru a inainta procesul. S-a renuntat la ea in favoarea medierii, care are efecte mai serioase. Poti nici sa nu mai ajungi la instanta, ceea ce este foarte important, deoarece durata proceselor comerciale si volumul de activitate al instantelor deseori blocheaza circuitul banilor in comert, ori acest circuit reprezinta chiar viata comerciala", a declarat Lidia Barac.

O alta modificare, impusa si dupa colaborarea cu mediul de afaceri, este eliminarea suspendarii executarii pedepselor pentru infractiunile de coruptie, masura impusa dupa ce ministerul a constatat ca judecatorii ii iarta foarte des pe inculpatii pe care ii condamna pentru coruptie de executarea in fapt a pedepsei.

Continuarea pe Jurnalul.ro

Udrea a dat 3,6 milioane de lei pe indicatoare turistice 3D... Valul lui Traian versus vila lui Videanu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x