Antena Căutare

Leonard Orban a primit aviz negativ la Curtea Europeana de Audit

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a pierdut postul de la Curtea Europeana de Audit. Comisia de Control Bugetar din Parlamentul European a dat aviz negativ. Orban a primit 14 voturi "impreuna" si 12 voturi "pentru".

Grupurile socialist si liberal au votat favorabil lui Orban, insa popularii europeni si unii europarlamentari de la PDL s-au pronuntat impotriva.

Catalin Ivan, liderul delegatiei de europarlamentari ai PSD si membru al Comisiei sustine ca cei care au votat impotriva ar fi fost "mobilizati de Monica Macovei.

"Pe mine m-au mintit chiar in timpul votului ca vor vota pentru, voturile arata clar insa ca au votat impotriva", a declarat Ivan.

De asemenea, el a aratat ca prin acest vot de respingere a lui Orban, PDL a sacrificat interesul national pentru interesul de partid si al lui Traian Basescu.

"Este inca o dovada ca PDL sacrifica interesul national pentru interesul de partid, nu ii intereseaza absolut deloc imaginea Romaniei, ci doar interesele lui Traian Basescu. Nu au nicio traire nationala, nu ii intereseaza de Romani. Nu pot sa cred ca nu il consider bun pe Orban pentru ca a fost ministru in guvernarea PDL. Atunci era bun, acum nu mai e. Ei au avut sarcina de la Bucuresti sa voteze impotriva si s-au executat", a declarat Ivan.

Ines Ayala Sender, raportorul proiectului de raport pentru numirea lui Leonard Orban la Curtea Europeana de Conturi, propusese un aviz favorabil, ulterior recurgandu-se la vot.

Votul Comisiei de Control Bugetar este consultativ, procedura de numire a lui Orban in postul de la Curtea Europeana de Conturi presupunand si obtinerea unui vot favorabil de la plenul PE, precum si un aviz al Consiliului European, anunta Mediafax.

FOTO: Intact Images

Ponta se va intalni cu Basescu la sedinta CSAT de joi... Victor Ponta a parasit sedinta CSAT. Premierul si presedintele ar fi avut o disputa in timpul intalnirii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x