Antena Căutare

Opozitia a scos de pe ordinea de zi a conducerii Senatului cererea PDL de revocare a lui Geoana

Biroul Permanent al Senatului a scos de pe ordinea de zi cererea de revocare din functie a presedintelui acestei camere, Mircea Geoana. Solicitarea PDL a fost initiata de 57 de senatori PD-L, UDMR si independenţi. Insa PDL va solicita acum discutarea revocarii miercuri, chiar in plenul Senatului.

PSD acuza insa ca fiind neconstitutionala actiunea PDL. In replica, democrat-liberalii amintesc ca ei au obtinut la ultimele alegeri parlamentare cele mai multe mandate de senatori si ca pozitia de presedinte al Senatului a fost castigata de Geoana in urma negocierilor purtate pentru formarea unei coalitii de guvernare PSD/PDL.

Update 14.10: Biroul permanent al Senatului a decis in urma cu putin timp sa scoata de pe ordinea de zi solicitarea de revocare din functie a presedintelui acestei camere, Mircea Geoana. Decizia a fost luata gratie votului majoritar al PSD şi PNL, inclusiv prin votul lui Mircea Geoana.

Solicitarea de revocare a fost scoasa de pe ordinea de zi, cu sapte voturi pentru, dintre care unul al lui Mircea Geoana, la solicitarea chestorului social-democrat Ion Chelaru. PDL si UDMR, care detin sase voturi in Biroul Permanent, au ales sa nu voteze.

Fiindca s-au abtinut, senatorii PDL urmeaza acum sa solicite miercuri, in plen, dezbaterea cererii de revocare a presedintelui Senatului, Mircea Geoana.

Bucuresti: Alegeri parlamentare partiale, pe 25 aprilie... DNA solicita arestarea vicepresedintelui Comisiei de Aparare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x