Antena Căutare

PNL ameninta cu suspendarea presedintelui Traian Basescu

Liberalii vor incepe procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu daca va promulga Legea Educatiei. Este declaratia presedintelui PNL, Crin Antonescu, facuta aseara, in cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei" de la Antena 3.


Antonescu a spus, intr-o conferinta de presa, ca subiectul suspendarii presedintelui Traian Basescu, daca acesta va promulga Legea educatiei nationale pentru care Guvernul doreste angajarea raspunderii in contradictie cu decizia Curtii Constitutionale, va fi discutat, luni, la intalnirea cu formatiunile politice care vor raspunde invitatiei facute de PNL, informeaza Mediafax.

"Am expus doar o opinie personala, pentru ca nu am discutat cu nimeni acest aspect. Este un subiect despre care vom discuta luni la intâlnirea la care PDL nu va participa", a afirmat Crin Antonescu.

Liderul PNL considera ca decizia Guvernului de a continua cu procedura angajarii raspunderii pe Legea educatiei nationale este o actiune impotriva statului de drept.

"Este o decizie impotriva Curtii Constitutionale, asa ca mergem pe calea procedurilor si ajungem la presedinte, care nu trebuie sa promulge legea, iar, daca o va face, urmatorul pas normal este suspendarea", a spus Antonescu.

El a subliniat ca scopul PNL nu este suspendarea presedintelui Traian Basescu.

"Am incredere ca presedintele nu risca o suspendare, deci nu va promulga legea", a conchis Crin Antonescu.

Curtea Constitutionala a publicat motivarea deciziei referitoare la Legea Educatiei... Mircea Geoana ii solicita lui Boc retragerea raspunderii pe Legea Educatiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x