Antena Căutare

PNL: „PDL are nevoie de caini morti ca sa faca bani”

Liberalii acuza o afacere de partid cu Protan, firma ce se ocupa de incinerarea animalelor moarte, in cazul eutanasierii cainilor vagabonzi.

Deputatii din Comisia de administratie publica au rediscutat timp de doua zile legea de eutanasiere a cainilor vagabonzi, dupa ce ea a fost intoarsa de la plen in urma cu trei saptamani.

Marti au fost prezentate amendamentele deputatilor, iar ieri au fost audiati reprezentantii ONG-urilor pentru protectia animalelor. Amendamentele PNL si pozitia organizatiilor neguvernamentale concorda, in sensul renuntarii la ideea eutanasierii.

PNL si ONG-urile vor sterilizarea masiva si rapida a cainilor, urmata de reintoarcerea lor in locurile din care au fost adunati. Propunerile liberalilor au fost sustinute marti in Comisie de deputatul PNL Alina Gorghiu.

Pe de alta parte, varianta PDL este aceea a adunarii cainilor comunitari in adaposturi, a sterilizarii si, apoi, a eutanasierii, daca, in termen de 30 de zile, animalele nu sunt revendicate sau adoptate.

Deputatul PNL Cristian Adomnitei spune insa ca aceasta este „o afacere de partid" cu Protan, firma de neutralizare a cadavrelor de animale.

PDL are nevoie de caini morti ca sa faca rost de bani. Este o afacere cu Protan, care percepe de la administratiile locale 0,5 euro per kilogram de animal pentru ardere, media fiind stabilita la 29,5 kg pentru fiecare caine, ceea ce este foarte mult, intrucat un caine comunitar nu cantareste atat. E loc de invarteala pentru primarii PDL. Ar insemna sa plateasca acesti bani pentru incinerare, desi platesc si sterilizarea anterioara a acelorasi animale, cat sunt inca in viata. In plus, programul de vizite la adaposturile de animale, pentru recuperarea sau adoptarea lor in cele 30 de zile de gratie, este restrictiv: de la ora 11:00 la ora 13:00. Nici un om cu serviciu nu se poate duce la aceste ore sa adopte un animal", a declarat Adomnitei pentru Jurnalul National.

Tot articolul, in Jurnalul National

Basescu a promulgat Codul Muncii... Stolojan si Preda, donatori de frunte la bugetul PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x