Antena Căutare

Twiplomacy: Tot mai multi lideri politici isi fac cont pe Twitter. Afla cine este cel mai urmarit!

"Twiplomacy" este un studiu realizat de firma de consultanta Burson-Marsteller care arata cat de mult folosesc liderii politici ai lumii platforma de socializare si de microblogging Twitter. Rezultatele arata ca doua treimi dintre acestia au un cont pe site, insa putini sunt activi. 

Dintre cele 246 de conturi oficiale si personale ale sefilor de stat si de guvern analizate de Burson-Marsteller, cel al lui Barack Obama este cel mai urmarit. Un sfert din liderii lumii sunt conectati la mesajele transmise de presedintele american pe platforma de socializare. Totusi, Obama nu urmareste decat conturile a doi lideri mondiali, pe cel al premierului norvegian Jens Stoltenberg si pe cel al lui Dimitri Medvedev.

Obama este urmat de Casa Alba, Downing Street, premierul canadian Stephen Harper, presedintele Mexicului Felipe Calderon, presedintele brazilian Dilma Rousseff si de Palatul Elysee.

Cel mai activ lider de pe Twitter este premierul ugandez Amama Mbabazi. Presedintele rus Vladimir Putin, si alti 35 de lideri, fiind cei mai saraci in conversatii pe platforma on-line.

Totusi, Twitter-ul vuieste de mesaje cand vine vorba de campaniile electorale. Atunci, liderii politici devin activi si posteaza numeroase mesaje. In aceasta situatie a fost presedintele Frantei Francois Hollande. El a abandonat platforma imediat cum a fost desemnat sef al statului.

Sorin Blejnar, audiat la DIICOT in cazul senatorului Cezar Magureanu... Aliodor Manolea a intors flacara violet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x