Antena Căutare

Ponta: "Am parasit CSAT din cauza unor propuneri anormale, precum infiintarea unui Megaminister al Presedintiei"

Premierul Victor Ponta a declarat ca a parasit sedinta de joi a CSAT deoarece nu a acceptat ca pe ordinea de zi, care i-a fost transmisa cu doar o zi inainte, sa fie trecute documente prin care, de exemplu, era infiintat "un Megaminister de Externe al Administratiei Prezidentiale", informeaza Mediafax.

"Am avut deci o neconcordanta legata de ordinea de zi, care trebuie stabilita in consultare cu mine. Agenda mi-a fost trimisa ieri, nu cu zece zile inainte, iar eu i-am comunicat in scris ca nu sunt de acord cu forma si fondul unor materiale. Este o problema de principiu, presedintele nu poate lua din atributiile Guvernului, el trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca trebuie sa colaboram. Colaborarea nu inseamna subordonare. Eu nu sunt subordonat, ci colaborator al presedintelui", a declarat Victor Ponta.

"Megaministerul" ar fi urmat sa functioneze sub forma unui oficiu din structura Administratiei Prezidentiale care sa coordoneze Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Europene, serviciile publice de radio si televiziune, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat pentru refacerea imaginii Romaniei in strainatate. Victor Ponta considera ca Basescu intentioneza, ca prin acesta, sa subordoneze Guvernul.

FOTO: Intact Images

Crin Antonescu ramane sef la Senat. Sesizarea PDL a fost respinsa de CCR... SRI-ul a dat 190 de rapoarte Executivului despre situatia de la Oltchim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x