Antena Căutare

Premiera: CSM a dat aviz pentru arestarea judecatorului Florin Costiniu in dosarul Voicu

UPDATE 16.06: Florin Costiniu, seful Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), a fost retinut pentru 24 de ore.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat, in premiera in ultimii 20 de ani, aviz pentru retinerea si arestarea unui inalt judecator. Florin Costiniu, seful Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), este anchetat in dosarul in care a fost deja arestat preventiv Catalin Voicu. Astazi, Costiniu este audiat de DNA si, probabil, va fi luata o decizie in ceea ce priveste retinerea sa.

Judecatorul Florin Costiniu, presedintele Sectiei civile si de proprietate intelectuala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a fost citat, joi, pentru ora 12.00, la Directia Nationala Anticoruptie, care a obtinut avizul de retinere si arestare a magistratului.

Potrivit legii, DNA a solicitat, miercuri, Consiliului Superior al Magistaturii (CSM) avizul de retinere si arestare a judecatorului Florin Costiniu. In urma emiterii avizului, DNA va pune in miscare actiunea penala fata de Costiniu, ceea ce presupune suspendarea sa din functia de judecator.

Judecatorul Florin Costiniu, este cercetat de DNA pentru ca ar fi primit bani de la omul de afaceri Costel Casuneanu in schimbul interventiei pe langa colegi magistrati in solutionarea favorabila a unor litigii ale afaceristului privind achizitiile publice.

Costiniu a spus, miercuri seara, ca nu comenteaza "nici de bine, nici de rau" avizul CSM privind retinerea si arestarea sa, ca se simte "absolut nevinovat" si ca isi va face apararile corespunzator. Florin Costiniu a sustinut ca are incredere in autoritati si ca isi va face apararile corespunzator.

Avizul de retinere si de arestare a lui Florin Costiniu vine dupa ce Senatul a incuviintat arestarea senatorului PSD Catalin Voicu, care ar fi intervenit pe langa magistrat pentru ca omul de afaceri Costel Casuneanu sa obtina decizii judecatoresti favorabile in litigii comerciale.

Raport CC: Guvernul Tariceanu a incalcat legea penala in Acordul Sterling... Casuneanu, retinut 24 de ore de DNA in dosarul lui Voicu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x