Antena Căutare

Presedintele Republicii Moldova, in vizita oficiala in Romania

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, si-a inceput, joi, vizita oficiala in Romania, fiind primit la Palatul Cotroceni de presedintele Traian Basescu.

"Ma bucura alegerea dumneavoastra in functia de presedinte al Republicii Moldova si, mai mult, ati tinut sa subliniati aceasta reusita politica a dumneavoastra si a Parlamentului R. Moldova facand prima vizita bilaterala la Bucuresti, dupa ce ati vizitat Bruxelles-ul. Va multumesc mult pentru onoarea pe care mi-ati facut-o de a vizita prima data Bucurestiul, in relatie bilaterala", a declarat Traian Basescu, la inceputul convorbirilor de la Cotroceni.

La randul sau, Nicolae Timofti a subliniat ca este o vizita necesara pentru consolidarea relatiilor bilaterale si a punctat importanta cooperarii "in interesul ambelor parti".

De asemenea, Traian Basescu l-a asigurat pe omologul sau moldovean ca, indiferent de culoarea politica a Guvernului de la Bucuresti, Romania va avea aceeasi atitudine fata de Rep. Moldova.

"Nu exista Guvern al Romaniei, indiferent ce structura politica are, care sa nu sustina trei lucruri fudamentale in politica externa - Romania in NATO, Romania in UE, relatia strategica Romania - Rep. Moldova. Acestia sunt trei piloni de politica externa fundamentala pentru Romania si sunt piloni recunoscuti pentru toate partidele, indiferent de culoarea lor politica. Niciun risc, indiferent de ce Guvern se instaleaza la Bucuresti", a spus Basescu.

Nicolae Timofti se va intalni, in cadrul vizitei sale in Romania, si cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Roberta Anastase si Vasile Blaga, precum si cu Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Foto: Intactimages

Ponta renunta la numirea lui Victor Alistar in Guvern ca ministru delegat... Raport ActiveWatch: Politizarea media s-a accentuat in 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x