Antena Căutare

PSD vrea sa-l suspende pe Basescu, daca promulga Legea pensiilor

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca, daca presedintele Traian Basescu va promulga Legea pensiilor in forma adoptata de Roberta Anastase, va demara procedura de suspendare a sefului statului din aceasta functie.

"Daca Traian Basescu va promugla Legea pensiilor, adoptata prin frauda de Roberta Anastase, le voi solicita parlamentarilor PSD, PNL, PC, UDMR si minoritatilor nationale inceperea procedurii de suspendare a presedintelui din functie", a anuntat Victor Ponta.

Liderul PSD sustine ca, prin promulgarea acestui act normativ, presedintele Basescu nu va face altceva decat sa legitimeze frauda care s-a produs in Parlament.

Victor Ponta a mai precizat ca va declansa procedura de suspendare in aceeasi zi in care presedintele va promulga aceasta Lege, intrucat in acel moment vor fi intrunite toate conditiile pentru o asemenea actiune.

"Sa dea Dumnezeu, ca de data asta sa scapam de el", a conchis liderul social-democrat.

Scandalul pe marginea votului final dat pe Legea pensiilor a izbucnit saptamana trecuta, in Parlament. Dupa o sedinta de 10 ore, Roberta Anastase a anuntat ca in sala erau 170 de deputati, cand in realitate erau doar 80, asa ca Legea pensiilor a fost adoptata.

In urma cu doua zile, Roberta Anastase si Victor Ponta au avut o discutie extrem de aprinsa in Parlament pe baza Legii pensiilor, discutie care s-a incheiat cu o plangere penala din partea ambelor parti: una pentru fraudare a votului in plen, iar alta pentru vot in absenta.

Ieri seara, presedintele Traian Basescu a vorbit, in cadrul unei emisiuni televizate, despre o presupusa intelegere dintre PSD si PDL, cu privire la iesirea din sala a social democratilor in momentul votarii Legii pensiilor.

Seful statului a tinut sa confirme ca ar fi existat o intelegere intre cele doua partide, de care ar fi stiut de la bun inceput si Victor Ponta. In replica, liderul PSD

Pedelistul Gheorghe Flutur, Craiasa Zapezii... VIDEO Piticul Boc! Premierul a avut nevoie de un podium pentru a vorbi la tribuna ONU...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x