Antena Căutare

Puterea merge la Cotroceni, PNL refuza iar PSD se mai gandeste

PDL, UDMR si minoritatile nationale au raspuns afirmativ invitatiei la consultari, pe teme economice, sociale si de aderare a Romaniei la spatiul Schengen, a presedintelui Traian Basescu. PNL a anuntat insa, clar, ca nu va participa la aceasta reuniune, iar PSD a transmis ca va lua o decizie in acest sens luni. Consultarile de la Cotroceni vor avea loc marti, 13 decembrie.

Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat ca reprezentantii PDL "categoric" vor merge la consultarile de la Cotroceni, initiate de seful statului.

Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a adeclarat ca reprezentantii Uniunii vor participa si ei, liderul UDMR calificand drept "utile" astfel de discutii. El a explicat ca subiectele de discutie propuse de seful statului, respectiv aderarea la spatiul Schengen, prioritatile legislative pentru finalul anului 2010 si perspectivele sociale si economice in anul 2011 sunt "importante".

"Sunt subiecte importante, deci are rost sa discutam despre ele. Vom fi acolo", a aratat Marko Bela.

Iar liderul deputatilor minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a anuntat si el ca grupul pe care il reprezinta va participa la consultarile initiate de seful statului, deputatul precizand ca una dintre temele propuse reprezinta subiectul sau preferat.

"Este subiectul meu preferat incotro merge lumea si ce ar trebui sa facem noi ca sa evitam catastrofa", a spus Pambuccian, aratand ca mai multe detalii privind solutiile pe care le vede el le-a afisat in urma cu opt luni pe blogul sau.

Opozitia refuza si se mai gandeste

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat ca formatiunea sa isi mentine decizia de a nu participa la consultarile initiate de seful statului, considerand ca acestea sunt "strict de imagine", intrucat Traian Basescu si-a pierdut rolul de mediator.

"Ne mentinem decizia de a nu participa la astfel de consultari, intrucat, in primul rand, sunt strict de imagine, in al doilea rand - Traian Basescu si-a pierdut rolul de mediator, daca l-a avut vreodata, fiind doar presedinte de partid - si in al treilea rand pentru ca, prin aceste consultari, presedintele incearca sa legitimeze un grup de traseisti politici cu care nu avem ce sa discutam", a spus Mihai Voicu.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a declarat ca social-democratii vor decide la sedinta BPN de luni daca vor participa la consultarile initiate de presedintele Traian Basescu.

"Avand in vedere insa modul in care arata invitatia trimisa, concluzionam ca presedintele nu a inteles nimic din pozitiile pe care le-a exprimat PSD in cazul unor consultari anterioare. Credem ca este vorba doar de un exercitiu de imagine din partea lui Traian Basescu, pe care nu il intereseaza cu adevarat nici temele propuse, nici consultarile propriu-zise, avand in vedere ca a invitat la un talcioc politic toate partidele la un loc, si cele parlamentare si cele care nu au obtinut niciun vot de la populatie", a declarat Moldovan.

Moldovan a afirmat ca PSD este interesat de Legea salarizarii, de proiectul de buget pe 2011, dar considera ca, pe baza pozitiilor publice exprimate de presedinte si de Guvern pe cele doua teme, precum si pe indemnizatia de crestere a copilului, nici presedintele, nici Guvernul nu sunt interesate de consultarile programate luni.

Din casa lui Ceausescu, Tismaneanu l-a invatat pe Basescu cum sa condamne comunismul pe 32.000 de euro... Minte presedintele? Sotia spune ca a fost casnica, Basescu ca s-a intors la munca dupa 3 luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x