Antena Căutare

Senatorul PSD Catalin Voicu ramane in arest

Senatorul PSD Catalin Voicu ramane in arest, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul procurorilor la decizia de punere in libertate.


Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie hotarase, in urma cu doua zile, sa admita cererea senatorului Catalin Voicu de judecare in libertate si a inlocuit masura arestarii preventive cu masura obligatiei de a nu parasi tara, insa procurorii au facut recurs.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis si pe 5 aprilie cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de avocatii lui Catalin Voicu, insa 6 zile mai tarziu, completul de 5 judecatori al ICCJ a admis recursul DNA la decizia aceasta decizie, iar senatorul a ramas in arest preventiv.

Catalin Voicu si Costel Casuneanu au fost audiati, anterior, de catre magistrati. La finalul audierilor, judecatorii au dezbatut doua solicitari privind masura arestarii lui Voicu, precum si o cerere din oficiu privind legalitatea si temeinicia mentinerii masurii arestarii preventive in cazul senatorului.

Procurorul DNA a sustinut ca Voicu, in declaratia sa, "a recunoscut ca a cerut dosare, ca s-a interesat despre dosare, ca a preluat si a inmanat mai departe hotarari ale instantei si ca a discutat cu un judecator despre situatia juridica a dosarului unuia dintre inculpati".

Catalin Voicu se afla in arest preventiv din 30 martie 2010, iar de atunci a formulat lunar cereri de eliberare provizorie sub control judiciar sau cereri de revocare a masurii arestarii preventive.

Pe 21 mai 2010, procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a senatorului Catalin Voicu.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Florin Costiniu, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala din Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru complicitate la trafic de influenta, omul de afaceri Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, in forma continuata, si Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.


Companiile si regiile de stat nu vor avea voie sa cumpere mobilier si masini... Basescu l-a concediat pe Lazaroiu pe motiv de UDMR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x