Antena Căutare

Sorin Oprescu vrea sa schimbe legea taximetriei, pentru a imbunatati calitatea serviciilor

Calitatea serviciilor de taximetrie din Bucuresti nu e grozava. O spune chiar primarul capitalei. Sorin Oprescu vrea ca taxiurile inregistrate in alte localitati sa nu mai circule in Bucuresti. Sau, daca o fac, amenzile sa fie colosale.

Peste 11 mii de taxiuri circula zilnic pe strazile Bucurestilor. Dintre ele doar 8500 au autorizatie pentru capitala, restul ar trebui sa lucreze in Ilfov.

Comuna Chiajna are aproximativ 8000 de locuitori si aproape 20 de kilometri de oosea. Cu toate acestea aici au eliberate 200 de autorizatii de taxi. Taximetristii de aici lucreaza insa in Bucuresti. La fel se intampla si in celelalte localitati din jurul Sapitalei.

Primaria Capitalei Bucuresti nu este de acord cu propunerea ca un numar de taxiuri din Ilfov sa opereze permanent in Bucuresti.

Sorin Oprescu vrea ca taximetristii cu alte licente decat cea de Bucuresti sa circule doar in anumite zone din Capitala. Si sa se mai accepte o exceptie:

“Taxiurile care vin in Bucuresti si aduc clienti. Duc clientul unde doreste el. Ma refer in primul rand la taxiurile din Ilfov. Dupa care se intorc in judetul Ilfov”, a propus Oprescu.

Primaria va stabilii si tariful maxim, care poate ajunge la 3,5 lei pe kilometru.

Daca legea va trece de Parlament si va intra in vigoare, atunci taximetristii care nu o vor respecta vor primi amenzi care variaza intre 1.000 si 5.000 de lei. In plus le va fi suspendat dreptul de a utiliza masina.

Sorin Oprescu spune ca noile amendamente aduse legii vor duce la disparitia evaziunii fiscale.

Ce modificari aduce noua Constitutie, care va intra in vigoare in octombrie... Traian Basescu i-a facut deja programul viitorului nepot...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x