Antena Căutare

Surse: Emil Boc cauta solutii pentru inghetarea pretului carburantilor

Primul-ministru Emil Boc a solicitat atat Consiliului Concurentei, cat si Departamentului pentru Afaceri Europene sa analizeze daca preturile la carburanti pot fi inghetate in Romania. Masura ar putea fi luata in baza unei legi careprevede aplicarea ei in cazuri exceptionale, dar care este adoptata inaintea aderarii la UE.


"Daca raspunsul va fi pozitiv, vom gasi o solutie",
a spus Emil Boc.

In acelasi timp, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat, marti, ca institutia va finaliza investigatia pe piata carburantilor pana la jumatatea anului. Acest lucru va fi posibil dupa ce rezultatele raportului va fi trimis la Comisia Europeana, iar companiile implicate isi vor spune parerea in acest caz.

De asemenea, presedintele Comisiei de Industrii a Camerei Deputatilor, Iulian Iancu a precizat ca Petrom este de acord cu inghetarea preturilor, in cadrul unei masuri aplicabile tuturor competitorilor de pe piata carburantilor.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a intocmit in luna ianuarie un raport in care explica faptul ca pretul conbustibililor a fost majorat nejustificat in 2010, intrucat nu a fost determinat de evolutia cotatiilor de bursa la titei, cursul valutar si taxele percepute de stat, iar aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, castigurile nefiind reflectate corespunzator.

foto:Intact Images

Elena Udrea muta Valea Prahovei in Bucegi... Daniel Morar a vorbit cu ambasadorul SUA despre interceptari, dar nu si cu parlamentarii romani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x