Antena Căutare

Udrea, acuzata de frauda. Fost secretar din MDRT, la DNA: Nu puteam semna nimic fara ca ministrul sa stie

Un fost secretar de stat din Ministerul Dezvoltarii si Turismului o acuza indirect pe Elena Udrea de implicare in fraude. Ioan Andreica, acuzat de trafic de influenta, sustine ca nu ar fi putut semna nici un contract fara stirea Elenei Udrea.

Ioan Andreica a fost audiat marti la DNA, timp de aproximativ trei ore. La iesirea din sediul Directiei, a declarat ca nu este vinovat si ca nu putea semna niciun contract "fara ca ministrul sa stie".

"Nu puteam semna nici un dosar fara sa stie ministrul" a spus Andreica. Fostul secretar de stat din Ministerul Dezvoltarii si Turismului a mai spus ca procurorii anticoruptie nu ar avea probe impotriva lui.

Potrivit lui Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al Ministerului Dezvoltarii si Turismului, fostul secretar de stat Andreica nu se ocupa de gestionarea fondurilor europene.

„Ioan Andreica nu se ocupa de fonduri europene in ministerul nostru si nu putea face asemenea acuzatii", a declarat Bogdan Oprea.

Ioan Andreica a fost audiat in dosarul in care presedintele CJ Bistrita, Liviu Rusu si vicepresedintele CJ Bistrita, Luca Iancu, sunt anchetati pentru deturnare de fonduri.

Potrivit DNA, Andreica ar fi favorizat mai multi primari, dar si cateva societati comerciale.

La data de 2 iunie, DNA a facut perchezitii la sediul Consiliului Judetean (CJ) Bistrita-Nasaud, la locuinta din Bistrita a fostului secretar de stat in MDRT Ioan Andreica, precum si la sediul Euroland SA, la care sunt actionari acesta si sotia secretarului general al PDL, Ioan Oltean.

Sursa: Antena3

Boc: Romania, apreciata de UE pentru controlul deficitului... Ion Iliescu: "Vanghelie ramane presedintele PSD Bucuresti. Organizatia nu a fost dizolvata"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x