Antena Căutare

Udrea: Daca o femeie are tupeul sa-si aroge dreptul de a activa in politica, intra in conflict cu barbatii

Elena Udrea a simtit pe pielea ei ce inseamna misoginismul. Cel putin asta a povestit la conferinta cu tema "Femeile in viata publica: mentalitati si realitati romanesti si europene". Ministrul Turismului a recunoscut ca i-a fost destul de greu, ca femeie, sa se afirme in politica, o lume preponderent a barbatilor.

Elena Udrea s-a intalnit cu femeile din PDL la Biblioteca Centrala Universitara. Ministrul a profitat de auditoriu si a povestit ce greu i-a fost sa razbata in politica.

"Avem femei adorate in showbiz, arta, cinematografie, in schimb, daca vorbin de femei in cariera politica, gasim aceasta lipsa de dragoste. Explicatia vine din faptul ca politica este zona de putere maxima. Daca un barbat sustine o femeie cand vrea sa decoreze casa, sa-si faca un ONG, avem multi soti si prieteni care isi sustin sotiile si prietenii, dar daca o femeie are pretentia, are tupeul sa-si aroge dreptul de a activa in politica, intra in conflict cu barbatii", a spus Udrea, in timpul dezbaterii.

Elena Udrea mai spune ca, in politica, prim-planul e ocupat de barbati si putine femei ajung pe pozitii de egalitate cu acestia.

"Din experienta mea, de multe ori, unii barbati primesc acest sprijin cu mai putine merite, sunt mai putin loiali, mai dispusi sa faca compromisuri in politica decat femeile, si cu toate acestea sunt sprijiniti mai mult decat femeile. Sprijinul pe care il primeste o femeie este insotit de suspiciuni, comentarii calomnioase", a afirmat ministrul.

Elena Udrea si-a incheiat discursul cu o pilda. Ministrul le-a spus femeilor din PDL ca in spatele unui barbat puternic exista o femeie. "In general, o femeie puternica. Femeia trebuie sa stea in spatele barbatului. Cel care expima puterea este barbatul", a conchis ministrul.

Sursa: Antena3

Ceausescu ar fi implinit azi 93 de ani. 41% dintre romani l-ar vrea din nou presedinte... Adrian Nastase: "Daca partidul nu reactioneaza in cazul Nicolescu, e de mamaliga"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x