Antena Căutare

Udrea: Trebuie doar sa apara femeia potrivita pentru postul de premier

Ministrul Turismului si Dezoltarii Regionale, Elena Udrea a explicat duminica intr-o postare pe blog cum si de ce sunt discriminate femeile in politica romaneasca.


"Motivul principal vine tot din zona stereotipurilor sociale, poate cel mai pregnant dintre acestea fiind faptul ca „unui barbat nu-i place sa fie condus de o femeie". Adevarul este, oricat de putin ne-ar placea sa acceptam, ca politica a fost mult timp un joc al barbatilor pentru ca este unul din locurile unde se iau deciziile, de unde vine puterea si influenta.

Vicepresedintele PDL se arata extrem de incantata de schimbarile rolului femeilor in politica in ultimii 20 de ani, cu trei ministri si Presedintele Camerei Deputatilor, o multime de femei parlamentar sau europarlamentar.

"Femeile care se afla acum in pozitii de putere sunt acolo pentru ca merita: au calitati, sunt ambitioase, muncitoare si dau dovada de rezistenta in fata tuturor actelor misogine ale barbatilor. Dar nu sunt nici pe departe singurele. Cred ca femeile din politica romaneasca au progresat suficient de mult pentru a obtine o functie de Premier sau de Presedinte. Si chiar daca nu o vor face in perioada imediat urmatoare, au aceasta cale deschisa - trebuie doar sa apara femeia potrivita", noteaza ministra.

Udrea condamna si misoginismul venit din partea presei sau a opozantilor politici.

"Nu intamplator mai toate femeile-politician din Romania au fost tinta unor atacuri extrem de dure din partea opozantilor politici sau ai presei. Atacurile au vizat aspecte ale vietii private, garderoba sau lucruri care tin de conditia specifica femeii si nu competenta sau integritatea sa.[...] Pot impartasi din experienta mea - am fost in toti acesti ani extrem de atacata pentru lucruri care tin de postura mea de femeie. Nu am acceptat sugestiile unora de a deveni femeia-barbat. Nu am renuntat la feminitatea mea, pentru a fi mai ferita de adversari. Ba din contra, cred cu sinceritate ca acesta este unul dintre plusurile pe care le avem noi ca femei - inclusiv in politica", a incheiat Udrea.

Foto: Intact Images

Miron Cozma va lansa oficial Partidul Social-Democrat al Muncitorilor, pe 21 octombrie... Camataria, interzisa prin lege...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x