Antena Căutare

UPDATE! Ministrul Sanatatii a demisionat! Cseke, nemultumit de rectificarea bugetara

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat ca si-a inaintat demisia, in urma unei discutii cu premierul Emil Boc. Demisia este deja inregistrata la cabinetul premierului si acceptata.

UPDATE 17.10: Prim-vicepresedintele PDL Roberta Anastase a declarat ca demisia ministrului Sanatatii, Cseke Attila, este un act unilateral, fiind decizia acestuia, ea mentionand ca postul revine tot UDMR

UPDATE 16.50: Ministrul Cseke Attila trebuie felicitat pentru ca nu a acceptat sa fie partas la ingroparea sistemului de sanatate, a declarat presedintele PC, Daniel Constantin

UPDATE 16.35: Presedintele PSD, Victor Ponta, crede ca demisia ministrului Sanatatii, Cseke Atilla, "este un gest de onoare, dar este un gest inutil"

UPDATE 15.50: Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca regreta demisia lui Cseke Attila, precizand ca Uniunea va numi un nou ministru al Sanatatii in urmatoarele 15 zile.

"Domnul Cseke a facut o treaba extraordinara la Ministerul Sanatatii , de la bun inceput a fost pilonul principal in sistemul de sanatate pentru a-l reforma. In ultimul an si sapte luni, de cand a condus Ministerul Sanatatii, a dat dovada de seriozitate si consecventa si a facut reforme care nu au fost facute in ultimii 11 ani.

Regret demisia domnului Cseke, il inteleg si ii multumesc pentru eforturile facute pentru a reforma sistemul de sanatate. UDMR va gasi un inlocuitor in termen de 15 zile, iar in acest interval domnul Cseke va conduce Ministerul Sanatatii",
a declarat Kelemen Hunor.

UPDATE 15.40:








„Sper ca UDMR sa reuseasca sa desemneze o alta persoana pentru preluarea functiei. Masurile de reforma trebuie continuate",

Cseke Attila a precizat ca abia miercuri, la ora 14.00, a primit proiectul rectificarii bugetare si ca nu a fost consultat in legatura cu acesta, fapt pe care l-a calificat ca fiind "extrem de grav".

Cseke Attila a tinut sa precizeze la conferinta in care si-a anuntat demisia ca in mandatul sau a avut mai multe dispute cu reprezentanti ai Ministerului Finantelor. In acest sens, Cseke a declarat, mai in gluma, mai in serios, ca ar fi interesant ca ministrul de la Finante sa preia si Ministerul Sanatatii, pentru a se convinge de problemele sistemului.

In acelasi timp, ministrul demisionar a adaugat ca premierul Emil Boc i-a cerut sa nu plece din fruntea Ministerului Sanatatii.

Demisia lui Cseke Attila vine in contextul in care Traian Basescu a declarat saptamana trecuta, la TVR 1, ca ministrul Sanatatii si presedintele CNAS "ori se inteleg" si "pun ordine in cheltuieli", ori pleaca de la cele doua institutii. Presedintele a mentionat ca a avut o discutie cu premierul si va trebui gasita o solutie "foarte rapid".

"Ori se inteleg, ori isi vad de drum amandoi", a spus Basescu, in legatura cu cheltuirea banilor in sistemul de sanatate.

Foto: Intactimages

Ponta, despre demisia lui Cseke: Un gest de onoare, dar inutil. UDMR va ramane la guvernare... Titus Corlatean: Traian Basescu ar putea fi suspendat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x