Antena Căutare

UPDATE! Referendumul privind regionalizarea Romaniei de la Constanta: prezenta de 40%

Referendumul privind regionalizarea Romaniei a inceput cu stangul, la Constanta. Mai multi presedinti de sectii de votare spun ca au primit sms-uri prin care erau indemnati sa boicoteze referendumul, considerat ilegal.

UPDATE 19.10: Prezenta la urne, la referendumul din Constanta, pana la ora 19:00, este de circa 40%. Pentru ca referendumul sa fie validat este necesara prezenta la vot a jumatate plus unu din numarul total de alegatori. Constantenii isi exprima opiniile privind reorganizarea teritoriala.

Peste 500 de sectii de votare din judetul Constanta sunt deschise de la ora 08:00 pentru referendumul pe tema desfiintarii unitatii administrativ-teritoriale a judetului Constanta.

La vot sunt asteptate circa 632.000 de persoane.

Cele 515 sectii de vot amenajate cu ocazia referendumului s-au deschis de la ora 08:00, iar pe liste sunt inscrisi 632.776 de alegatori.

Constantenii au de raspuns cu „DA" sau „NU" la o intrebare: „Sunteti de acord cu desfiintarea unitatii administrativ-teritoriale, judetul Constanta?"

Cetatenii care vor sa isi exercite dreptul de vot trebuie sa aiba asupra lor cartea de identitate valabila. De asemenea, votul poate fi exercitat si la alte sectii de votare decat cele la care oamenii sunt arondati, in acest scop folosindu-se listele suplimentare.

Procesul electoral va dura pana la ora 20:00.

Tema reorganizarii adminsitrative a fost adusa in discutie in luna mai de catre reprezentantii PDL, iar presedintele Traian Basescu a promovat o varianta de reorganizare administrativa cu opt judete mari sau sapte judete si municipiul Bucuresti.

Opozitia a contestat propunerea, cu care, de altfel, nu au fost de acord in totalitate nici liderii UDMR.

Foto: Intactimages

Puiu Popoviciu, un miliardar discret sustinut de Traian Basescu... Mircea Geoana despre scaunul sau de la Senat: "Nu fac harakiri pentru partid"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x