Antena Căutare

UPDATE! Scandal in Parlament! Sedinta de citire a motiunii de cenzura, suspendata din lipsa de cvorum

Parlamentarii care fac parte din colaitia de guvernare au criticat, vineri, in plenul reunit al Parlamentului, absenta PSD de la sedinta in care urma sa fie citit textul motiunii de cenzura depusa de ei insisi, pe legea-cadru a Salarizarii bugetare. Astfel, sedinta a fost suspendata din lipsa de cvorum.

UPDATE 12:00: Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltean, a mentionat ca parlamentarii apartinand partidelor din opozitie "absenteaza in mod tendentios si vor sa amane citirea motiunii de cenzura pe care ei insisi au depus-o".

Acesta a adaugat ca presedintele de sedinta este obligat ca la inceputul lucrarilor sa anunte cati parlamentari sunt prezenti si sa precizeze ca cvorumul este legal indeplinit, iar sedinta este deschisa.

Parlamentarii PSD au fost acuzati ca incearca in mod tendentios sa blocheze citirea propriei motiuni si s-a intrebat retoric de ce acestia au mai initiat-o.

"Are vreo valoare aceasta motiune pe care autorii ei nu vor sa o citeasca?", a intrebat retoric Oltean.

In acelasi timp, liderul deputatilor PDL Mircea Toader, a spus ca parlamentarii se afla intr-o situatie ridicola. El a cerut presedintelui de sedinta Mircea Geoana sa-si asume citirea in sedinta de vineri a motiunii de cenzura depuse de opozitie. El le-a spus colegilor parlamentari ca asa cum a vazut la televizor, parlamentari PSD au primit sms-uri sa nu se prezinte la sedinta de vineri.

Deputatul PDL Cezar Preda a calificat drept absurda decizia PSD de a nu participa la sedinta plenului reunit. "Nu s-a mai pomenit sa introduceti o motiune de cenzura si sa fugiti si de la citirea ei", a spus acesta.

Membrii Parlamentului s-au intrunit in sedinta de plen reunit, vineri dimineata, pentru prezentarea motiunii "Legea salarizarii Guvernului iresponsabil", initiata de 204 parlamentari PSD, PNL si PC.




Social-democratii contestasera convocarea sedintei de plen de astazi in care Opozitia ar fi urmat sa citeasca cea de-a doua motiune de cenzura la adresa Guvernului Emil Boc pe legile salarizarii unice. "Noi suntem convocati ilegal. Aceasta nu este o sedinta", a declarat un deputat PSD, de la pupitrul salii.

Acesta a contestat si cvorumul de prezenta, cerand apel nominal. Si deputatul independent Eugen Nicolicea a contestat solicitarea PSD.

Potrivit presedintelui de sedinta, Mircea Geoana, la sedinta isi inregistrasera prezenta 251 de senatori si deputati.

PSD, PNL si PC au depus, ieri, la presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, o a doua motiune de cenzura, pe Legea cadru a salarizarii, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea.

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat ca aceasta motiune de cenzura poarta denumirea "Legea salarizarii guvernului iresponsabil" si este semnata de 185 de senatori si deputati ai celor trei partide de opozitie.

Sursa: Jurnalul National

Scandal in Parlament. Sedinta de citire a motiunii de cenzura, contestata de PSD... Lege de interzicere la nivel national a etnobotanicelor?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x