Antena Căutare

Vezi care sunt noile norme metodologice adoptate de Guvern pentru Codul Fiscal!

Guvernul a adoptat vineri normele metodologice pentru Codul Fiscal. Premierul Emil Boc a precizat ca se pastreaza cote TVA reduse pentru anumite categorii de produse si servicii.



"Am consfintit inca o data faptul ca se mentin cote reduse de TVA la urmatoarele elemente: 9% cota de TVA pentru servicii constand in permiterea accesului in castele, case memoriale, muzee, monumente, gradini botanice, targuri, expozitii, cinematografe, pe livrare de manuale scolare, carti, ziare, reviste, tot 9% TVA. Livrarea de proteze si accesorii ale acestora, cu exceptia celor dentare, tot 9% TVA, livrarea de produse ortopedice tot 9%, livrarea de medicamente de uz uman si veterinar tot 9%, cazarea in sectorul hotelier tot 9% TVA"


"In privinta cotei de 5% TVA, ea este mentinuta pentru locuintele sociale care se construiesc pe o suprafata utila de maximum 120 mp sau pentru cladiri destinate a fi utilizate pentru camine de batrani sau pensionari, case de copii, centre de recuperare si reabilitare de minori cu handicap. De asemenea, tot 5% se aplica si pentru livrarea de cladiri, inclusiv a terenurilor construite de primarii ca locuinte sociale, cu chirie subventionata, unor persoane sau familii a caror situatie economica nu le permite accesul la o locuinta in proprietate sau inchirierea unei locuinte in conditiile pietei"
, a precizat Boc.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) nu ia in considerare, in acest moment, modificarea sistemului de taxe si impozite, a declarat, vineri, ministrul de resort, Sebastian Vladescu, informeaza Mediafax

"Nu luam in considerare in acest moment modificarea sistemului de taxe si impozite", a spus Vladescu, intr-o conferinta de presa.

In ceea ce priveste noile previziuni privind datele macroeconomice, Vladescu a mentionat ca se va realiza o rectificare bugetara impreuna cu oficialii institutiilor financiare internationale si ca deficitul bugetar va fi la finele acestui an de 6,8% din PIB.

Sebastian Vladescu, la un pas de cartonasul rosu. Are deja un "galben"!... Metroul, pazit de clientela PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x