Antena Căutare

Vicepresedintele Senatului: In august, Romania ar putea avea o mare problema cu lichiditatile

Prof. dr. Dan Voiculescu atrage atentia pericolului in care se afla Romania in privinta platilor datoriilor externe. „Pericolul este iminent, si presedintele tarii stie, dar - ca intotdeauna - minte. Luna august pentru Romania va fi o luna de foc, va fi o luna in care s-ar putea ca Romania sa intre intr-o mare problema cu lichi­di­ta­ti­le. Nu vreau sa pronunt cuvantul «faliment»”, a declarat senatorul Dan Voiculescu.

Vicepresedintele Senatului explica de ce exista pericolul real ca in acesta vara Romania sa intre in default: „Pentru ca luna august este un varf pentru plata da­to­rii­lor si pentru plata dobanzilor. Si am evitat cuvantul «faliment» pentru ca un stat, o natiune nu poate da faliment".

Solu­tia, in opinia senatorului Dan Voiculescu, este cresterea veniturilor la buget.

Masurile care se iau, inclusiv acum, sunt de reducere a cheltuielilor. Dar reducerea cheltuielilor nu rezolva problema de viitor, de perspectiva. Cresterea veniturilor rezolva problema de perspectiva. Iar de cresterea veniturilor, din pacate, in Romania nu se ocupa nimeni. Cum putem sa eliminam economia subterana? In loc sa o eliminam, mai mult o alimentam", a declarat vicepresedintele Senatului.

In plus, vicepresedintele Senatului considera ca, la nivelul actualei guvernari, „nu exista o viziune pe termen mediu si lung".

Exista o viziune foarte ingusta: «cel mai simplu lucru e sa taiem. Si de unde putem sa taiem? De-acolo de unde trebuie sa platim: salarii la bugetari si pensii la pensionari»", precizeaza prof. dr. Dan Voiculescu.

Principalul pericol

In opinia vicepresedintelui Senatului, pentru cetateanul de rand cel mai mare pericol il repre­zinta inflatia.

Mai mult decat atat, veti vedea ca anul acesta ne vom apropia de 8%-9% inflatie. Acest lucru va afecta direct puterea de cumparare si va afecta direct tra­iul pensionarilor in mod deosebit. De ce anul acesta este unul disperat? In ultimele 12 luni consumul a scazut cu 10%-12%, lucru care s-a vazut imediat in productie. Ca atare au crescut sto­curile, a aparut multitudinea de falimente ale unor com­pa­nii care se bazau pe acest consum, compani­ile intrate in faliment au tras dupa ele alte companii si s-a creat un cerc vicios prin care foarte multi oameni au fost afectati cumplit in acest an din cauza redu­ce­rii consumului", a precizat vicepresedintele Senatului.

Recent, prof. dr. Dan Voiculescu afirma ca „Ro­mania este un caz disperat", referindu-se la impli­carea tot mai intensa a Fondului Monetar In­ternational in afacerile interne ale Romaniei.

Sursa: Financiarul


FOTO! Pedelistii au pustiit Parlamentul... Elevii unui liceu de arte din Bucuresti, convinsi sa se inscrie in PDL pentru a vinde tablouri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x