Antena Căutare

Victor Ponta: Basescu minte! Nu mi-a propus functia de premier!

Liderul PSD si co-presedintele USL, Victor Ponta, a tinut sa clarifice declaratiile de duminica seara ale presedintelui Traian Basescu care a dezvaluit faptul ca i-ar fi acordat social-democratului ocazia de a fi premier in locul lui Emil Boc.

"Basescu minte! Nu mi-a propus functia de premier! [...] Decizia noastra era anuntata dinainte de consultari, anume ca vrem alegeri anticipate si doar daca castigam atunci sa facem guvernul. [...] Niciodata, in mod oficial si serios, USL nu a primit oferta de a prelua postul de premier. Aceasta functie ne-o dorim, dar cu sprijinul oamenilor si dupa alegeri", a spus acesta.

Ponta a atras totodata atentia asupra modului in care Traian Basescu "liciteaza" functia de sef al Guvernului.

"Vedem din nou cat de iresponsabila este abordarea presedintelui. Nu a exista niciodata o oferta clara si formala adresata USL cu privire la preluarea postului de premier. Numirea Premierului Romaniei nu se trateaza in gluma, ci in mod serios, cu respectarea Constitutiei si a procedurilor oficiale. [...] Atunci, il voi primi si il voi trata cu toata raspunderea. Constat insa, cu ingrijorare, ca presedintele Traian Basescu are, in mod clar, o lipsa de respect fata de mandatul pe care il vor da romanii. [...] De mult timp nu mai iau in serios "jocurile" acestui om. Din pacate, este inca presedintele tarii, dar asta este o alta poveste. Nu va mai dura mult. Lumea lui Traian Basescu se va termina in curand.", a spus acesta.

Presedintele a declarat duminica seara, la un post de televiziune ca i-a propus presedintelui PSD, Victor Ponta, sa fie premier, dupa demisia lui Emil Boc.


Foto: Intact Images

Sondaj CSOP: USL ar obtine 46% la localele din Bucuresti... VIDEO! Mircea Badea: “L-am batut pe Basescu de i-a sunat apa in cap”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x