Antena Căutare

Victor Ponta: Decizia CCR privind referendumul va fi respectata, desi e nedreapta

Premierul Victor Ponta a declarat, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta dupa decizia Curtii Constitutionale (CCR) de invalidare a referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, ca aceasta "va fi respectata si implementata, desi este o decizie nedreapta, impotriva regulilor democratice, impotriva majoritatii absolute a cetatenilor romani care au votat pentru o schimbare de regim politic". De asemenea, Ponta a explicat ca "e foarte clar ca, in acest moment, in Romania, traiesc sub 15 milioane de cetateni cu drept de vot si vointa lor absoluta a fost sa plece Basescu. E o decizie nedreapta. Legea 370/2004 prevede foarte clar, dar nu are rost s-o mai luam de la capat. Cei de la CCR nu au vrut decat s-o convinga pe doamna Aspazia Cojocaru (judecator numit de PSD, n.r.) sa voteze".

Premierul a mai spus ca spera si isi doreste ca decizia Curtii sa puna capat crizei politice care a facut rau Romaniei si care "va lasa urme clare in societatea romaneasca". "Am un mesaj foarte clar catre cetatenii Romaniei, un mesaj de stabilitate si de incredere in ceea ce inseamna viitorul ca tara si viitorul ca popor", a afirmat Ponta.

De asemenea, el a anuntat ca va propune "o ampla reforma constitutionala", astfel incat noua Constitutie sa prevada atributii mai clare ale institutiilor, precum si un sistem de control intre puteri si mijloace astfel incat sa fie evitate pe viitor "tragedii" precum "regimul Basescu". "Tragand invatamintele din aceasta experienta, care a aratat ca in Romania nu functioneaza regulile democratice (...) voi propune Guvernului, apoi Parlamentului, o ampla reforma constitutionala", a apreciat Ponta.

CCR a invalidat marti referendumul privind destituirea lui Basescu, la 29 iulie, constatand ca pragul minim necesar de participare (50% dintre persoanele inscrise pe listele electorale plus una) nu a fost atins, asa cum au aratat deja rezultatele oficiale anuntate de Biroul Electoral Central, publicate la sfarsitul lui iulie.

Crin Antonescu: "Raman in serviciul oamenilor. Cel care trebuie sa demisioneze este Basescu"... Ambasada SUA la Bucuresti: Decizia Curtii Constitutionale vorbeste de la sine ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x