Antena Căutare

Victor Ponta: "Incepand cu 15 noiembrie nu exista nicio resursa pentru spitale, o parte din pensii si MAI"

Premierul Victor Ponta a declarat ca incepand din 15 noiembrie nu mai exista resurse pentru functionarea spitalelor, plata unei parti din pensii si activitatea Ministerului Administratiei si Internelor.

"Prioritatea numarul unu in acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru ca incepand cu 15 noiembrie - asa s-a prevazut anul trecut in buget - nu exista nicio resursa pentru functionarea spitalelor, pentru Ministerul Administratiei si Internelor, pentru o parte din pensii si atunci, profitand de incasari mai bune la buget, un trend care s-a confirmat si in trimestrul III, si rearanjand cheltuielile, prioritatea numarul unu este sa stiu ca pana la 31 decembrie 2012 pensii, salarii, functionarea institutiilor publice si incalzirea putem sa le asiguram, evident cu un buget pentru 2013", a declarat Victor Ponta, intr-o emisiune televizata.

El a precizat ca fosta administratie a aprobat un buget din care lipseste finantarea aferenta ultimelor 45 de zile din 2012, insumand un total de 3,5 miliarde de lei, insa a asigurat ca exista fonduri pentru reintregirea salariilor bugetarilor, rambursarea catre pensionari a unei cote din contributiile de asigurari de sanatate percepute nelegal si alocatiile pentru mame.

"Sintagma <> mi-a demonstrat inca o data ca presedintele Basescu ramane tributarul metodelor securiste"

"Episodul acela mi-a confirmat inca o data, daca mai era nevoie, ca presedintele Basescu va folosi intotodeauna, cat va fi in viata, si ii doresc o viata cat mai lunga, santajul si armele cele mai murdare in politica. Acel episod mi-a dovedit ca presedintele Basescu va ramane intotdeauna tributarul metodelor securiste: dosare, aranjamente, lucruri descoperite din trecutul meu...din fericire, nu prea am ce lucruri sa imi descopere ", a mai declarat Ponta.

El a mai precizat ca Basescu a incercat sa-l santajeze.

"Nu pot sa spun ca a fost vorba de un santaj direct, imi dai si iti fac. Mi-a dovedit insa inca o data ca nu vom putea niciodata sa gandim la fel, eu nu ma apuc sa scormonesc ca poate gasesc cand a fost domnul presedinte Basescu in armata nu stiu ce a facut. Asta este o gandire securista. Eu am avut sansa naturala sa am 17 ani la Revolutie si urasc ceea ce domnul presedinte Basescu reprezinta."

Sursa: Antena3

Latifundiarii din Parlament! Politicienii detin sute de hectare de pamant... Ponta, despre candidatura lui Becali pe listele USL: "Sunt stelist, cum as putea sa fiu contra?"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x