Antena Căutare

Victor Ponta: PDL are resurse financiare mai mari decat bugetul de stat

Victor Ponta a declarat intr-un interviu pentru NewsIn ca Romania are solutii de redresare economica, atat timp cat Guvernul actual va lasa locul unor tehnocrati, iar oamenii vor avea ocazia dupa sa-si aleaga conducatorii printr-un proces democratic.

Interviul a fost acordat agentiei NewsIn si postat ulterior pe pagina de Facebook a co-presedintelui USL.

Ponta s-a referit la mitingul USL desfasurat saptamana trecuta, intarind ideea ca atat el, cat si Crin Antonescu sunt propuneri viabile in contextul alegerilor viitoare.

"Mitingul USL a fost un eveniment foarte reusit, din punctul meu de vedere si il felicit pe Crin ca a avut aceasta idee! [...] Se pune problema unui nou contract social, un nou contract intre cei guvernati si cei care guverneaza si a garantiilor care exista in orice tara democratica ca acest contract sa se aplice. Cu doi oameni la conducerea Opozitiei care nu au fost nici comunisti, nici securisti, care amandoi au fost in Pta. Universitatii si in '89, dar si in 1990, acest nou contract se poate face. Si o sa-l facem", a spus acesta.

Liderul PSD a prezentat cateva din proiectele cu care USL-ul spera sa imbunatateasca economia tarii.

"Vom prezenta in luna septembrie proiectul de Buget pe 2013 al USL, care va cuprinde foarte clar scaderea CAS-urilor, TVA diferentiat pentru produsele agricole, interdictia pentru fondul de rezerva al primului ministru de a mai finanta autoritati locale pe criterii politice, blocarea PNDI initiat in mod fraudulos in acesti ani de catre ministerul Dezvoltarii Regionale, continuarea acordurilor cu CE, BM si FMI."

Ponta nu a ratat ocazia de pune inca o data presiune pe Guvernul Boc si a atras atentia asupra implicatiilor financiare negative pe care le-ar putea avea aceasta guvernare pentru tara, oferind exemplul Italiei, care a apelat o guvernare tehnocrata.

"Daca ramane guvernul Boc, chiar si demis printr-o motiune de cenzura, cum a ramas in 2009, impactul asupra prezentei Romaniei pe pietele financiare si in general asupra investitiilor va fi unul catastrofal. De altfel, nimeni nu mai vine acum sa cheltuiasca un 1 euro sau 1 dolar pe un guvern care de-abia se mai tine in Parlament prin tradari si care este detestat de o tara intreaga. Daca ajungem rapid, saptamana viitoare, la aceasta intelegere, prin care numim un guvern de tehnocrati, care sa respecte toate angajamentele noastre in fata FMI si a CE, reactia va fi pozitiva, asa cum a fost in Italia. Italia cu un guvern Berlusconi la fel de corupt si de incompetent ca si guvernul Boc a devenit o tara nefrecventabila pentru pietele europene si pietele financiare. Italia cu un guvern de tehnocrati sustinut de catre toate fortele politice a reintrat in ceea ce inseamna un drum cat de cat normal", a mai spus Ponta.

Totusi, Victor Ponta se arata ingrijorat de aparatul de partid al Puterii, alimentat, conform acestuia, cu bani drenati din bugetul de stat.

"PDL in ultimii ani a involuat si a devenit un grup mafiot. Ca orice grup mafiot, asa cum s-a intamplat cu grupurile mafiote care au condus alte tari, in momentul in care se aplica legea practic se dezintegreaza. [...] PDL in acest moment are resurse financiare mai mari decat bugetul de stat pentru ca toti banii drenati din bugetul public in acesti trei ani s-au dus catre pedelisti. E un lucru pe care nu il spunem doar noi, Opozitia, l-a spus DNA si l-au spus instantele de judecata: cazul de la Timisoara, de la Brasov, de la Cluj, de la Sibiu, din Bucuresti", a incheiat pesedistul.

Foto: Intact Imges

Theodor Stolojan: Exista riscul ca Romania sa fie decredibilizata. Mesajul USL-ului este antiromanesc... Sever Voinescu, dupa sedinta de urgenta a PDL: "Nu s-a discutat demisia premierului Emil Boc"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x