Antena Căutare

Victor Ponta: "Traian Basescu se reprezinta doar pe sine insusi si eventual pe Viktor Orban"

Victor Ponta a sustiunut, luni seara, o conferinta de presa in care a comentat asupra rezultatelor da la referendum, dar si despre reactiile lui Traian Basescu.

Iata cele mai importante declaratii!

"Acum, cand s-a dovedit si e foarte clar pentru toti cei de buna credinta ca referendumul a fost corect organizat, e momentul sa-l somez pe Traian Basescu sa inceteze imediat cu delcaratiile iresponsabile privind lovituri de stat si incalcari de lege. Loviturile de stat nu se dau prin vot popular, nici prin decizii ale Parlamentului sau ale CCR."

"Il avertizez public sa nu mai ameninte persoane, institutii sau trusturi media si nici pe cei cei 8 milioane de romani care si-a facut datoria de cetateni. Il avertizez ca avem toate mijloacele legale si constitutionale sa aparam cetatenii si institutiile acestei tari de amenintari si abuzuri ale lui Traian Basescu."

"8,5 milioane de romani au venit la vot exprimand foarte clar grava nemultumire fata de modul in care si-a indeplinit functia si atributiile de presedinte. Oricat de mult i-ar sfida, problemele acestor romani nu se rezolva, nu trec si nu se pot uita."

"Apreciez ca Traian Basescu se reprezinta doar pe sine insusi si eventual pe Viktor Orban."

"Inteleg ca reprezinta un grup de oameni care profita si isi doresc privilegii din bani publici. Aceasta disperare a sa nu poate sa acopere rezultatul referendumului."

"90% din cei ce voteaza si ii cer sa plece e un rezultat dezastruos pe care Traian Basescu nu-l poate acoperi strigand mai tare si amenintand institutii si trusturi media. Nu voi tolera acest gen de amenintari si abuzuri si, in fruntea Guvernului si a majoritatii, vom cere tragerea la raspundere a lui Traian Basescu si a celor din jurul sau care ameninta."

"Asteptam decizia CCR si vom respecta si implementa aceasta decizie, dar Basescu trebuie sa inteleaga ca Romania nu mai este mosia sa si vom actiona in favoarea oamenilor care au votat si a institutiilor fundamentale."

"Sper sa inteleaga foarte clar si mesjaul dat de 8,5 milioane de romani si mesajul dat de mine, si sa inteleaga ca de ieri e un presedinte ilegitim pentru Romania."

FOTO: Intact Images

Curtea Constitutionala va decide daca referendumul este validat sau nu... USL va cere CCR sa aplice forma initiala a OUG 41, care nu impune cvorum la referendum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x