Antena Căutare

VIDEO! Printul Paul ar putea deveni oficial membru al Casei Regale a Romaniei

Proces de sange albastru astazi la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Magistratii instantei supreme vor lua in discutie din nou, cererea printului Carol Mircea de a fi recunoscut si in Romania ca fiu legitim al regelui Carol al II-lea. In cazul unui verdict favorabil, printul Paul ar putea deveni oficial membru al casei regale a Romaniei.

Sirul proceselor a inceput acum aproape 60 de ani. In 1955 Curtea Suprema de la Lisabona l-a recunoscut pe Carol Mircea drept fiu legitim al lui Carol al II-lea, si asadar drept fratele al regelui Mihai. Aceasta decizie a fost recunoscuta ulterior de alte doua instante din Marea Britanie si Franta.

In Romania insa, procesele de recunoastere a descendentei Casei Regale au inceput acum mai bine de 20 de ani. Pana acum sase instante i-au dat dreptate printului Paul, trei din Bucuresti si trei din Teleorman, insa nici una dintre solutii nu a fost definitiva.

Astazi se judeca un proces foarte important, poate chiar ultimul din acest sir lung de procese. Miza recunoasterii descendentei regale este deosebit de importanta. E vorba despre importanta istorica a acestei recunoasteri si despre averea Casei Regale, care va fi altfel impartita.

Foto: Intact Images

Fosta sefa a SGG, demisa pentru incompatibilitate, a dat in judecata Guvernul... Deputatul PNL Adriana Saftoiu a demisionat din Parlament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x