Antena Căutare

Voiculescu vrea sa-i trimita la inchisoare pe Boc si Ialomitianu

Emil Boc si a ministrului finantelor publice, Gheorghe Ialomiteanu au fost acuzati penal de catre Dan Voiculescu si ONG-ul Facias pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu, deoarece nu au trimis pana pe 15 octombrie bugetul la Parlament.



"Legea finantelor publice, 500/2002, obliga Guvernul sa depuna la Parlament proiectul bugetului de stat pana la 15 octombrie. Guvernul nu a respectat acest termen legal, impiedicand demararea dezbaterilor la nivelul comisiilor parlamentare de specialitate. In consecinta, asa cum am avertizat inca de saptamana trecuta, astazi s-a derulat prima etapa din cadrul procesului penal impotriva Guvernului : la Parchetul General, a fost inregistrata, cu numarul 17676/17.10.2011, o plangere penala impotriva premierului Emil Boc si a ministrului finantelor publice, Gheorghe Ialomiteanu, pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu, pedepsita cu inchisoare de la 2 la 10 ani, in ipoteza in care se dovedeste ca fapta a avut consecinte deosebit de grave", se arata intr-un comunicat al lui Voiculescu.

"Acest termen nu a fost respectat, iar membrii Guvernului responsabili pentru aceasta fapta trebuie sa raspunda in fata legii. Daca acceptam ca proiectul de buget sa fie adoptat in graba, sub presiunea Guvernului, rezultatele vor fi, ca de fiecare data, catastrofale. Trebuie sa invatam sa ne aparam drepturile si sa determinam Guvernul sa-si respecte obligatiile legale", a conchis senatorul PC.

Pesedistul Avram Craciun a trecut la UNPR... Plesu: Antonescu e un profesoras surescitat, citeste mai putin ca Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x