Antena Căutare

Wikileaks: Basescu l-a presat pe Boc sa-l puna pe Baconschi ministru de Externe

O noua telegrama Wikileaks arata ca presedintele Traian Basescu l-ar fi presat pe Emil Boc sa il aleaga pe Teodor Baconschi in functia de ministru de Externe in locul secretarului de stat din MAE Bogdan Aurescu, informeaza Mediafax.



"Presedintele Traian Basescu insusi l-a presat pe premierul Emil Boc sa il aleaga pe Baconschi pentru acest post in locul secretarului de stat din MAE Bogdan Aurescu, care fusese nominalizat pentru functia de ministru de Externe in doua formule guvernamentale anterioare care au fost respinse sau care nu au fost luate in calcul de Parlament inainte de alegerile prezidentiale din decembrie", se arata in nota.

Mai mult decat atat, ambasada americana mai mentioneaza ca, "in timpul ceremoniei de investire, presedintele Basescu a spus ca a ales un diplomat "experimentat" pentru functia de ministru de Externe pentru a transmite un semnal puternic ca aceasta pozitie nu este pentru politicieni".

Totusi, diplomatii americani afirma ca si Bogdan Aurescu este un "de cariera", "dar ii lipseste experienta de ambasador si familiaritatea cu Basescu, ceea ce l-a favorizat pe Baconschi".

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Adrian Nastase: "Basescu va scoate nenumarate dosare pentru a-si reduce la tacere adversarii"... Cristian Preda vrea sa candideze la Primaria Capitalei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x