Antena Căutare

WikiLeaks: Salariile bugetarilor si criza mondiala

Iulie 2007. Votul din Parlament prin care s-a aprobat cresterea salariilor profesorilor cu 50% a impins Guvernul Romaniei intr-o lupta inversunata pentru a multumi sindicatele cu doar doua luni inainte de alegerile din 30 noiembrie. Guvernul a contestat votul la Curtea Constitutionala.

In timp ce continua sa insiste public ca impactul crizei financiare va avea doar un efect marginal asupra economiei romanesti, Tariceanu si alti lideri romani emit, de asemenea, avertismente groaznice legate de potentialul impact al cresterii salariilor.

Controversa iscata a facut prima victima pe 7 octombrie, cand ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a fost fortat de Tariceanu sa demisioneze. Prim-ministrul l-a blamat public pe Adomnitei ca nu a aparat interesele Guvernului.

Calmul relativ al Romaniei legat de criza financiara a fost zguduit de votul Parlamentului care a aprobat o lege propusa de social-democrati de a creste salariile profesorilor. Dupa ce a trecut de Senat, legea a fost aprobata in Camera Deputatilor dupa 30 de minute de dezbateri.

Prim-ministrul Tariceanu a reactionat si a spus ca Guvernul nu-si permite aceasta crestere si a cerut public presedintelui Basescu sa nu promulge legea. Basescu a ramas tacut pana acum. Votul a produs, asa cum era de asteptat, si alte cereri din partea altor sectoare publice pentru cresteri similare.

Tot articolul, in Jurnalul National

Membrii PDL denunta nerespectarea Statutului la alegerile interne... WikiLeaks: Guvernul roman a ignorat criza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x