Antena Căutare

Pot merge la Biserică pentru a lua Lumină de Înviere? Răspunsul dat de autorități în Sâmbăta Mare

În plină pandemie de coronavirus, românii au adresat autoritățile diverse întrebări legate de activități specifice Paștelui, precum dacă pot merge cu alimente la părinți sau dacă pot lua lumină de la Biserică, în noaptea de Înviere. Astfel, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a realizat un Ghid al sărbătorilor pascale, care conține răspunsuri la aceste dileme.

Pot merge la Biserică pentru a lua Lumină de Înviere? Răspunsul dat de autorități în Sâmbăta Mare
Pregătiri pentru Paște în Biserici | Inquam Photos / George Calin

Potrivit ghidului de Paște realizat de DSU, slujbele religioase nu pot fi ascultate din maşina proprie, în faţa bisericii. Departamentul pentru Situații de Urgență precizează că le este interzis credincioșilor să meargă la biserici pentru a lua Sfânta Lumină.

Citește și: Cum vor primi Lumina Sfântă. Ce trebuie să știe enoriașii

În schimb, în zilele de Paște, vizitarea părinţilor este permisă, doar pentru a le duce produse pentru masa de sărbătpare, însă doar în anumite condiţii.

Lumina Sfântă, distribuită credincioșilor de preoți și voluntari

Lumina va fi împărțită anul acesta de către voluntari, dar și de către preoți, după un program stabilit de fiecare parohie în parte.

Citește și: Principala cauză de deces în România NU este coronavirusul! Cei mai mulți oameni mor din cauza unor afecțiuni mult mai grave

Cei care duc lumina în casele oamenilor sunt obligați să poarte mănuși și măști de protecție. Nu se umblă în grupuri de persoane, pentru a se păstra distanțarea socială.

Bătaie pe o stradă, în plină pandemie de coronavirus. Zeci de oameni implicați... Vârful pandemiei de Covid-19 a fost atins?! Medic: "Şi dacă am testa şi am afla că sunt mai mulţi pozitivi, oare ce...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x