Prahova: 22 de incendii de vegetaţie uscată produse în 24 de ore

În ultimele 24 de ore în Prahova au fost 22 de incendii de vegetaţie uscată produse, cel mai probabil, prin utilizarea focului în spaţii deschise pentru igienizarea terenurilor, se arată într-un comunicat al ISU Prahova.

Prahova: 22 de incendii de vegetaţie uscată produse în 24 de ore

Flăcările s-au extins pe o suprafață de circa 32 de hectare.

"Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 22 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Urlaţi, Ceptura, Izvoarele, Tinosu, Boldeşti-Scăieni (2), Gornet Cuib, Sângeru, Podenii Noi, Păcureţi, Drajna, Gura Vitioarei, Teişani, Dumbrava, Călugăreni, Fântânele, Gura Vadului, Săhăteni, Gura Vadului, Filipeştii de Târg, Puchenii Mari şi Sângeru. Cauza probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor", precizează reprezentanţii ISU Prahova.

Incendiu pe 20.000 de metri pătraţi, în Delta Văcăreşti/ ISU Bucureşti-Ilfov intervine cu mai multe autospeciale

Incendiul de vegetaţie uscată s-a propagat la o locuinţă din localitatea Boldeşti-Scăieni, aceasta fiind mistuită de flăcări, în urma unui foc deschis pentru arderea resturilor vegetale din grădină învecinată. În urma incendiului au fost afectate acoperişul imobilului pe o suprafaţă de aproximativ 250 metri pătraţi, mobilierul şi bunurile aferente.

"O misiune dificilă, din cauza suprafeţei afectate, dar şi a vântului puternic care dezvolta şi propaga cu repeziciune incendiul, a fost în localitatea Sângeru, unde au intervenit pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Mizil sprijiniţi de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii. Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 10 ha la litiera pădurii şi 2 ha vegetaţie uscată şi mărăciniş", mai informează ISU Prahova.

Al doilea incendiu în Parcul Natural Văcăreşti. Pompierii au intervenit de urgență

În localitatea Puchenii Mari a izbucnit un incendiu care a cuprins cu repeziciune o magazie cu lemne şi s-a extins şi la vegetaţia uscată din apropiere. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

"Subliniem că un rol important în prevenirea incendiilor îl au autorităţile administraţiei publice locale care, prin toate pârghiile legale de care dispun, trebuie să conştientizeze şi să determine populaţia să se comporte şi să acţioneze în spirit civic. Deoarece legislaţia interzice arderea la întâmplare a vegetaţiei uscate, iar cei care o fac pun în pericol gospodăriile, fondul forestier, bunuri materiale importante sau chiar vieţi omeneşti, transmitem din nou un apel către populaţie şi către factorii de răspundere din administraţiile locale, să respecte interdicţiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă în care propagarea flăcărilor este favorizată de condiţiile meteorologice", se mai arată în comunicatul ISU Prahova.

După Iad, a venit Potopul, în Australia. Ploile torențiale și inundațiile fac prăpăd

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri