Flăcările s-au extins pe o suprafață de circa 32 de hectare.
"Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 22 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Urlaţi, Ceptura, Izvoarele, Tinosu, Boldeşti-Scăieni (2), Gornet Cuib, Sângeru, Podenii Noi, Păcureţi, Drajna, Gura Vitioarei, Teişani, Dumbrava, Călugăreni, Fântânele, Gura Vadului, Săhăteni, Gura Vadului, Filipeştii de Târg, Puchenii Mari şi Sângeru. Cauza probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor", precizează reprezentanţii ISU Prahova.
Incendiul de vegetaţie uscată s-a propagat la o locuinţă din localitatea Boldeşti-Scăieni, aceasta fiind mistuită de flăcări, în urma unui foc deschis pentru arderea resturilor vegetale din grădină învecinată. În urma incendiului au fost afectate acoperişul imobilului pe o suprafaţă de aproximativ 250 metri pătraţi, mobilierul şi bunurile aferente.
"O misiune dificilă, din cauza suprafeţei afectate, dar şi a vântului puternic care dezvolta şi propaga cu repeziciune incendiul, a fost în localitatea Sângeru, unde au intervenit pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Mizil sprijiniţi de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii. Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 10 ha la litiera pădurii şi 2 ha vegetaţie uscată şi mărăciniş", mai informează ISU Prahova.
Al doilea incendiu în Parcul Natural Văcăreşti. Pompierii au intervenit de urgență
În localitatea Puchenii Mari a izbucnit un incendiu care a cuprins cu repeziciune o magazie cu lemne şi s-a extins şi la vegetaţia uscată din apropiere. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.
"Subliniem că un rol important în prevenirea incendiilor îl au autorităţile administraţiei publice locale care, prin toate pârghiile legale de care dispun, trebuie să conştientizeze şi să determine populaţia să se comporte şi să acţioneze în spirit civic. Deoarece legislaţia interzice arderea la întâmplare a vegetaţiei uscate, iar cei care o fac pun în pericol gospodăriile, fondul forestier, bunuri materiale importante sau chiar vieţi omeneşti, transmitem din nou un apel către populaţie şi către factorii de răspundere din administraţiile locale, să respecte interdicţiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă în care propagarea flăcărilor este favorizată de condiţiile meteorologice", se mai arată în comunicatul ISU Prahova.
După Iad, a venit Potopul, în Australia. Ploile torențiale și inundațiile fac prăpăd
O transformare inimaginabilă! În urmă cu doi ani era supraponderală, iar acum este Miss Marea Britanie 2020... O copilă de un an a supraviețuit în mod miraculos, după ce a căzut între garniturile unei șine, iar trenul a trecut pest...