Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Gata, e oficial! Românii vor avea minivacanță în luna august! Guvernul a decis ca 16 august să fie zi liberă

Luna august va aduce o minivacanță pentru români, întrucât Guvernul a decis ca 16 august să fie zi liberă pentru angajații din instituțiile publice.  Astfel, românii vor avea liber de joi până duminică, cu ocazia sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului. 

Luna august va aduce o minivacanță pentru români, întrucât Guvernul a decis ca 16 august să fie zi liberă pentru angajații din instituțiile publice. Astfel, românii vor avea liber de joi până duminică, cu ocazia sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului.

Ziua de 16 august urmează să fie recuperată până la sfârşitul lunii august, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

”În şedinţa de Guvern de astăzi, la propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Guvernul a aprobat stabilirea zilei de 16 august 2019 ca zi liberă. (…) Recuperarea se face prin prelungirea timpilor de lucru până la finalul lunii august. Data de 15 august este deja zi liberă declarată prin lege şi 16 cade într-o zi de vineri (…) şi s-a luat decizia pentru a fi declarată zi liberă”, a declarat Barbu, la Palatul Victoria.

Nu vor beneficia de zi liberă angajaţii care trebuie să asigure permanenţa şi magistraţii care au termene în procese în data respectivă.

Creștin ortodocșii vor sărbător pe 15 august Adormirea Maicii Domnului, care este sărbătoare legală.

La câte zile libere mai au dreptul românii anul acesta:

  • 30 noiembrie (sambata) Sfântul Andrei
  • 1 decembrie (duminica) Ziua Marii Uniri
  • 25 decembrie (miercuri) Crăciun
  • 26 decembri (joi) Crăciun
Recomandari