Antena Căutare

5 octombrie Ziua Educației. Elevii din București nu fac ore! Ce se întâmplă cu programul de luni

5 octombrie Ziua Educației. Ce se întâmplă cu programul de luni al elevilor care nu fac ore!

5 octombrie Ziua Educației. Elevii din București nu fac ore! Ce se întâmplă cu programul de luni
ziua educatiei 5 octombrie 2018

5 octombrie Ziua Educației. În fiecare an, pe data de 5 octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Educației, prelilej cu care elevii din România vor participa la ”activități specifice”. Cu toate acestea, elevii din București, dar și din alte județe nu vin deloc la școală. Motivul este: organizarea referendumul familiei pe 6-7 octombrie 2018.

5 octombrie Ziua Educației. Şcolile din Capitală, dar şi unităţile din câteva judeţe ale ţării sunt închise, vineri, de Ziua Mondială a Educaţiei, ziua nelucrătoare fiind prevăzută în contractul colectiv pe ramură, semnat de princiipalele confederaţii sindicale.

Mai mult decât atât, li programul de luni al elevilor din București va fi modificat. În unitățile de învăţământ în care vor funcţiona secţii de votare pentru referendumul din 6 şi 7 octombrie, programul orar ar putea deveni mai mic.

5 octombrie, Ziua Educației, este zi nelucrătoare în contractul colectiv de muncă semnat de Ministerul Educaţiei Naţionale cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale reprezentative la nivel naţional.

Alte județe în care școlile sunt închise de Ziua Națională a Educatiei sunt: Suceava, Brăila şi Buzău. În judeţul Galaţi, vor fi închise şcolile unde sindicaliştii au semnat contractul colectiv de muncă, în timp ce în celelalte unităţi se vor desfăţura ”activităţi specifice”.

Ziua Mondială a Educaţiei este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO.

Cum se modifică orarul elevilor pe 8 octombrie dupa referendum familie... Referendum familie 2018. La ce întrebare răspund românii și ce înseamnă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x