Antena Căutare

50 de mii de oameni isi vor pierde locul de munca pana la sfarsitul anului

Vin din nou vremuri grele pentru bugetari! 50 de mii de oameni isi vor pierde locul de munca pana la sfarsitul anului. Asta s-a angajat sa faca Guvernul in fata FMI daca vrea sa creasca anul viitor salariile ciuntite cu 25 la suta. Vestea si mai proasta e ca nici la privat nu e mai bine: ca sa supravietuiasca marile companii sunt obligate sa faca restructurari.

O veste buna aduce dupa ea cel putin o veste proasta. Vestea buna a lui 2011 este ca bugetarii isi vor recupera o parte din cei 25% pierduti in vara. Vestea rea este ca banii vor veni din concedieri masive.

Vorbele presedintelui le-a explicat un oficial al Guvernului. Cei 36 de mii de concediati pina la reducerea salariilor cu 25% sunt nimic fata de ce urmeaza.

Adica ce nu au reusit guvernantii sa faca in aproape doi ani, trebuie sa faca in doua luni. Altfel nu exista resursele cresterilor salariale deja anuntate si discutate inca din vara.

Fondul total de salarii este de 39 de miliarde de lei. 1% din aceasta suma inseamna 400 de milioane de lei. Fiecare punct procentual de crestere a salariilor va costa 400 de milioane de lei. Limita de 39 de milioane de lei, datorita restructurarilor realizate, permite o crestere modesta a salariilor.

Pana cand se decide Guvernul, privatii deja au plan: vor recurge si anul viitor la restructurari pentru a supravietui.

In noua luni, statul a trimis in strada 27 de mii de bugetari. Cel putin asta e cifra prezentata de presedintele tarii. Ei s-au alaturat celor 700 de mii de someri inregistrati oficial. Si randurile se ingroasa!


Programul "Rabla" creste la cinci vouchere, din 2011... Spargeri de locuinte pe banda rulanta: Hotii nu mai tin cont de etaj si fura chiar si calorifere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x