Antena Căutare

Cum s-a apărat un tânăr care a cheltuit peste 100.000 de lei, bani care nu-i aparțineau: ”Au fost cadou pentru serviciile intime!”

Un tânăr a crezut că a dat lovitura vieții lui atunci când a găsit un card plin cu bani, care avea și codul PIN, într-un plic aflat într-un dulap din casa pe care tocmai o cumpărase. 

Un tânăr a crezut că a dat lovitura vieții lui atunci când a găsit un card plin cu bani, care avea și codul PIN, într-un plic aflat într-un dulap din casa pe care tocmai o cumpărase.

Fără să stea pe gânduri, bărbatul și-a cumpărat tot ce a dorit, cheltuind, în doar câteva ore, peste o sută de mii de lei, deși banii nu-i aparțineau.

Ulterior, însă, el a fost prins și a declarat că a crezut că fostul proprietar i-a lăsat cardul cadou pentru că i-ar fi plăcut foarte mult de el şi din dorința acesteia de a întreține raporturi intime, dată fiind orientarea sa sexuală.

Ba mai mult, ca să scape de închisoare, bărbatul s-a declarat bolnav psihic și a făcut rost pe căi ilegale de documente medicale false, prin care a încercat să dovedească faptul că nu are discernământ și, deci, nu răspune penal. Găselnița nu a ținut în fața procurorilor DIICOT din Ploiești care l-au trimis în judecată pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, potrivit ziarulincomod.ro.

Albert a cumpărat locuința de la Ștefan R. cu 67.000 de euro, iar ulterior, într-un dulap din casă a găsit cardul cu bani, care avea și codul PIN atașat. În doar câteva ore, el a făcut câteva tranzacții, cheltuind 113.144.93 de lei. Reprezentanții băncii care emiseseră cardul l-au contactat pe proprietat și i-au blocat cardul.

Ulterior, Ștefan R., care a declarat că nu a făcut aceste tranzacții, a demarat o anchetă. A mers la magazinele unde fuseseră făcute plățile cu cardul său și a solicitat imaginile de pe camerele de supraveghere. ”După ce i-au fost prezentate înregistrările video de către reprezentanții societăților, persoana vătămată a constatat faptul că cel care utilizase cardul său a fost Mihăilescu Albert (bărbatul căruia îi vânduse casa n.r.)”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Deși a încercat să se înțeleagă cu el și i-a cerut să-i înapoieze banii, acesta nu a fost de acord. A ales să dea mită unui cadru medical şi să obţină un certificat care atesta faptul că suferă de o boală mintală, ca să poată ieşi basma curată, că nu are discernământ, lucru aflat ulterior de DIICOT Ploiești.

Tânărul esteacum cercetat atât pentru efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, dar și pentru fals și uz de fals și dare de mită, iar proprietarul cardului ar putea să-şi obţină banii înapoi după finalizarea procesului, care s-ar putea să dureze...ani de zile.

Schimbare drastică în învățământ! Elevii vor sta mai puține ore la școală! Ce prevede noua lege ... Şoferul care a gonit pe contrasens prin Bucureşti, se grăbea s-o ceară în căsătorie pe "iubita" lui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x