Antena Căutare

A fost deschisă pârtia de schi din Satu Mare la care se lucra încă din vremea lui Ceaușescu. Cum arată și ce lungime are

Lucrările la prima pârtie de schi din Satu Mare au început acum mai bine de 30 de ani. În acest an a fost deschisă publicului.

Galerie
A fost deschisă o pârtie la care au început lucrările încă de pe vremea lui Ceaușescu | Facebook

La 21 ianuarie, a fost deschisă publicului prima pârtie de schi din Satu Mare, în zona Luna Șes. Lucrările au început de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.
Atunci a avut loc prima defrișare.

A fost deschisă pârtia de schi din Satu Mare la care se lucra încă din vremea lui Nicolae Ceaușescu. Ce lungime are

Potrivit Libertatea, primarul orașului Negrești OAș, Aurelia Fedorca, a declarat: „De la idee au trecut zeci de ani şi de la implementare 12 ani. Efectiv, în 2012 au fost finalizate toate licitaţiile pentru toate proiectele şi de atunci au început lucrările, cu toate sincopele.

Citește și: Loredana, apariție de senzație pe pârtie: „Numai tu puteai să apari așa”. Ținuta a făcut-o să strălucească ca un diamant

Articolul continuă după reclamă

Din 2012 până în 2017 a durat scoaterea din circuitul forestier, a fost un handicap uriaş în realizarea acestei investiţii. Această zonă este plămânul de dezvoltare economică a oraşului Negreşti Oaş şi al întregii zone a Ţării Oaşului.

Cred că este zona zero a turismului din Ţara Oaşului, a turismului sătmărean în ceea ce priveşte acest gen de activităţi şi, de ce nu, regional.”

Potrivit președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, prima defrișare a avut loc în anii ’80. După Revoluție, proiectul a fost regândit.

Cea mai nouă pârtie de schi este situată pe pantele de vest ale Munților Gutâi, chiar la poalele vârfului Pietroasa (1.200 m). În apropiere se află pârâul Talna Mare.

Pârtia este la 8,5 km de orașul Negrești-Oaș și este clasificată ca fiind de grad mediu de dificultate. Astfel că poate fi accesată de schiori care au totuși experiență.

Citește și: Cât a ajuns să coste o zi la schi în Poiana Brașov. Prețurile sunt mai avantajoase decât în Sinaia și Predeal

Are o pantă medie de 23%, iar lungimea acesteia este de 2.100 de m. Lățimea pârtiei este de aproximativ 50 de m și se întinde pe o suprafață de 9,5 hectare.

Statul a asigurat finanțarea lucrărilor, în valoare de 71,68 milioane de lei. Pentru acestea s-au accesat fonduri PHARE, Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi din bugetul Judeţului Satu Mare şi bugetul oraşului Negreşti-Oaş.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cele mai bune stațiuni de schi din România

Potrivit unui site de călătorii, cele mai bune stațiuni de schi din România sunt în:

Poiana Brașov

Aici se desfășoară activităi sportive încă din 1895. Se găsesc șapte pârtii moderne, care alcătuiesc un domeniu schiabil de 25 de km. Trei dintre pârtiile de aici sunt destinate începătorilor.

Citește și: S-au scumpit pârtiile autohtone. Pentru a se bucura de noul sezon, românii trebuie să scoată din buzunar mai mult decât în Austria

Transalpina

Una dintre cele mai noi pârtii din România este Transalpina Ski Resort. Aceasta se întinde pe o porțiune de 80 de km, iar suprafața schabilă este de 2.257 m.

Straja

În județul Hunedoara se află una dintre cele mai bune pârtii din România. Domeniul include 26 km de suprafață schiabilă, cu 12 pârtii. Patru dintre pârtii sunt destinate începătorilor.

Predeal

Valea Prahovei oferă multe posibilități de relaxare, printre care și schi. Sunt șase pârtii, dintre care două sunt destinate începătorilor.

Rânca

În județul Gorj sunt disponibile cinci pârtii, iar cea mai lungă măsoare 860 de m. Cele mai multe sunt accesibile și începătorilor.

Citește și: O nouă pârtie de schi în România. Unde se pot bucura românii de sporturile de iarnă

Cavnic

În județul Maramureș se află o stațiune de schi care a început să se dezvolte încă din anii 2000. Acolo se află șapte pârtii moderne, întinse pe un domeniu schiabil de aproximativ 8 km. Cea mai lungă pârtie se întinde pe 2,2 km. Schiorii de orice nivel își pot găsi locul aici.

Sinaia

Aici se află cel mai înalt domeniu schiabil din România, aflându-se la o altitudine de 2.103 m. Turiștii găsesc aici 17 pârtii, care însumează aproximativ 17 km. Cea mai lungă pârtie are o lungime de aproximativ 2 km. Toate aceste pârtii sunt accesibile schiorilor, indiferent de nivelul acestora.

(P) Ce agenție de marketing să-ți alegi dacă vrei să ai o prezență puternică în online... Ce categorie de români e scutită de taxa pe concediul medical. Iată excepțiile, conform legii...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece Marti, 14.01.2025, 08:34
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x