Antena Căutare

Gata, nu mai e un mister! S-a aflat ce a provocat bubuitura puternică de la Iași

Bubuitura puternică care a avut loc marți după amiază, la Iași, ar fi fost produsă de un meterorit care a căzut în partea de nord, nord-est a orașului, acesta fiind cauzat o undă de șoc foarte puternică.

Bubuitura puternică care a avut loc marți după amiază, la Iași, ar fi fost produsă de un meterorit care a căzut în partea de nord, nord-est a orașului, acesta fiind cauzat o undă de șoc foarte puternică.

Într-o postare pe pagina de Facebook, profesorul Silviu Gurlui susține că zilnic intră 100 de milioane de astfel de meteoriți, care cântăresc 10 micrograme și că, în funcție de mai mulți parametri, aceștia produc fenomene optice sau unde de șoc precum cel auzit săptămâna aceasta în Iași.

Gata, nu mai e un mister! S-a aflat ce a provocat bubuitura puternică de la Iași

Citește și: Cum explică un profesor bubuitura misterioasă de la Iași ce a speriat oamenii: ”Poate fi un exercițiu militar neconfirmat!”

”Cu probablilitate destul de ridicată pot afirma că zgomotul din Iaşi a fost produs de un meteorit căzut în partea de nord, nord-est a oraşului. El a produs o undă de şoc de foarte mare energie. Efectul asupra clădirilor a fost cel al unui mic cutremur ce a durat până la 5 secunde. Sunetul s-a simţit puternic pe circa două secunde. Mulţi oameni aşa l-au şi resimţit acasă. Aceşti meteoriţi au, în medie, de regulă, diametre de zecimi de milimetru. Cânteresc, în medie, 10 micrograme şi zilnic intră în atmosferă 300 de tone de particule, adică 100 de milioane, toate împrăştiate în atmosferă. Funcţie de mai mulţi parametri, aceştia produc fenomene optice sau unde de şoc caracteristice”, a scris profesorul Silviu Gurlui pe contul personal de Facebook.

De asemenea, acesta a precizat că rezultatul va putea fi confirmat de datele strânse în zilele următoare de la populaţie şi de la autorităţi. De asemenea, profesorul îndeamnă investiţiile în cercetarea şi implementarea tehnologiei optice pentru ca, în viitor, să ”putem preveni, să putem să ştim, să putem să acţionăm optim atunci când trebuie”.

Citește și: O bubuitură înfiorătoare s-a auzit ieri, la amiază, în Iași. Autoritățile nu au explicații, dar răspunsul a apărut pe Facebook!

Autorităţile nu au oferit nici o explicaţie pentru acest fenomen. Reprezentanţii Centrului anti-grindină spun că ieri nu a fost lansată nicio rachetă, iar prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a afirmat că a sunat la toate instituţiile din subordine, dar nimeni nu a reuşit să ofere o explicaţie fenomenului.

Mamă moartă la naștere. Nicoleta a apucat să-și vadă fetița cinci minute, apoi a intrat în stop cardiac și a murit... Procurorul din cazul de adopţie al Sorinei, urmărit penal! Care sunt acuzațiile care i se aduc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x