Antena Căutare

O bubuitură înfiorătoare s-a auzit ieri, la amiază, în Iași. Autoritățile nu au explicații, dar răspunsul a apărut pe Facebook!

Un zgomot asurzitor s-a auzit astăzi în municipiul Iași, iar autoritățile din Capitala Moldovei nu au reușit să ofere explicații pentru această ciudățenie.

Un zgomot asurzitor s-a auzit astăzi în municipiul Iași, iar autoritățile din Capitala Moldovei nu au reușit să ofere explicații pentru această ciudățenie. Au fost contactate inclusiv persoane angajate la Centrul Atigrindină, dar acestea au dat asigurări că nu a fost lansată nicio rachetă de acest tip.

O descriere a fenomenului a fost făcută de profesorul Silviu Gurlui, de la Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Acesta a interpretat informaţiile colectate de echipamentul instalat în turnul ceasului din Palatul Culturii, menit să măsoare sunetul şi vibraţiile mecanice produse de fenomenele naturale sau antropice, informează Ziarul de Iași.

„Din calcule reiese că sursa este în partea de Nord-Est a Iaşului, pe direcţia Iaşi-Bălţi. S-a propagat dinspre Nord-Est spre Sud-Vest. Posibil să fie ceva mai sus de Iaşi, în Republica Moldova, cam la 30 de kilometri distanţă. Undă de şoc a ajuns în zona de Sud-Vest a Iaşului după aproximativ 3 minute după ce a trecut de Iaşi, adică pe la ora 14.11. În Iaşi s-a simţit la ora 14.08. Sunt date foarte foarte preliminare. De remarcat că şi aeroportul Iaşi este exact pe această direcţie. Dar poate este doar o coincidenţă”, a scris Silviu Gurlui pe contul personal de Facebook.

„În mod cumva surprinzător, cu 3 ani în urmă, pe la aceiaşi ora, acelaşi sunet (nu pot confirma dacă de acelaşi calibru) de asemenea a rămas un mister. Nu mă hazardez cu ipoteze. La un asemenea impact e nevoie însă de o energie cinetică imensă care nu poate fi lansată de o persoană privată. Poate fi un fenomen natural de mare calibru sau un exerciţiu militar neconfirmat din varii motive”, a precizat Silviu Gurlui.

O mamă ne oferă o lecție de viață. Drumul lung către împlinirea sufletească... Fetele de la Andre, din nou împreună după 17 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x