Antena Căutare

Rata somajului in randul tinerilor, in continua crestere

Rata somajului in randul tinerilor este in continua crestere. Conform Eurostat, unul din patru europeni cu varsta cuprinsa intre 15 si 25 de ani este somer.

Anul acesta, bursa locurilor de munca pentru absolventi ofera 4.000 de posturi. Totusi, conform datelor furnizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, 73.160 de tineri de pana in 25 de ani nu au un loc de munca.

Insa, situatia tinerilor din Romania nu este cea mai proasta din Europa. In Spania, unul din doi tineri nu are un loc de munca, in comparatie cu Romania, unde doar 25% din acestia se afla in aceasta situatie.

Locurilor de munca oferite la bursa anuala, care va fi organizata pe 28 septembrie, sunt, in general, platite cu salariul minim pe aconomie. Cele mai multe sunt in industria textila sau ca agenti de paza si securitate.

Absolventii de liceu care nu reusesc sa-si gaseasca un loc de munca au dreptul la indemnizatia de somaj in valoare de 250 de lei pe luna.

FOTO: Intact Images

Propunere legislativa: Soferii care blocheaza alte masini in parcare vor suporta pagubele in cazul unui accident... Targu Jiu: Un politist risca sa fie dat afara din serviciu, dupa ce si-a pierdut gloantele in... sediul politiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x