Antena Căutare

Adevărul despre maimuța care a speriat un cartier întreg din București! Din curtea proprietarului, au fost scoși urși și lei 

Un macac a mobilizat zeci de poliţişti, pompieri, jandarmi şi medici veterinari, care au reuşit să-l captureze după aproape 24 de ore de eforturi susţinute.

Un macac a mobilizat zeci de poliţişti, pompieri, jandarmi şi medici veterinari, care au reuşit să-l captureze după aproape 24 de ore de eforturi susţinute. Oamenii au încercat totul. I-au dat maimuţoiului banane, i-au rugat pe jurnalişti să nu vorbească tare, ca nu cumva să-l sperie, au închis străzi şi au ţinut localnicii la distanţă, pentru că astfel de animale ar putea deveni agresive când sunt încolţite. Într-un final glorios, macacul a fost capturat seara trecută şi dus într-un adăpost special.

Printre clădiri, pe case, pe câmp, prin curţile oamenilor - maimuţa parea că se joacă de-a v-ați ascunselea cu zeci de forţe de ordine, care erau mereu aproape de ea, dar nu reuşeau să o captureze.

Înarmat cu o puşcă cu tranchilizat, un tânăr încearca, pe lângă un zid, să se apropie de animal. În zadar. În câteva secunde, maimuţa dispărea din nou.

Localnicii au urcat pe acoperişuri ca să urmărească animalul, iar autorităţile au hotărât să-l tranchilizeze cu o substanţă specială.

În total, pe urmele animalului au fost peste 50 de poliţişti, pompieri, jandarmi, angajaţi ai Protecţiei Animalor şi ai Primăriei Capitalei, dar şi medici veterinari. Mai multe străzi din sectorul 5 al Capitalei, au fost închise ieri, iar oamenii din zonă au fost rugaţi să vorbească în şoaptă ca să nu sperie exemplarul exotic.

De fapt, ar fi apărut în cartierul bucureştean încă de sâmbătă. Mai întâi, maimuţa fost văzută într-un cartier rezidenţial. Luni seară, însă, o femeia a anunţat la 112 că se află în curtea ei, lângă locul de joacă al copiilor. Ieri s-a plimbat nestingherită dintr-un copac în altul, de pe un acoperiş pe altul, ba chiar s-a oprit la ferestrele caselor aflate în construcţie.

Citește și: O maimuță periculoasă, liberă în București! Motivul pentru care nu a putut fi capturată imediat! „Poate transmite boli” - Video

”A fost în toate curțile, nu numai la noi. Peste tot a fost.”, a mărturisit un vecin.

O muşcătură de maimuţă, are nişte canini foarte mari, lasă urme adânci și are riscul de a purta boli venerice. Dacă e adusă dintr-o ţară africană, Asia, riscurile, automat sunt mai mari, atrag atenția specialiștii.

Abia aseară, în cele din urmă, animalul a fost capturat.

”Ca să puteam să o tranchilizăm în siguranţă, asta a fost problema, am văzut-o de mai multe ori astăzi, dar a tranchiliza-o în siguranţă şi a nu răni pe cineva sau pe ea a fost un proces destul de dificil. Din fericire am avut un pic de noroc şi la un moment dat a intrat într-un pod, unde am putut să o tranchilizăm în întuneric.”, a declarat Ovidiu Roșu, medic veterinar.

Citește și: Maimuţa evadată din curtea unei case din Sectorul 5 al Capitalei a fost prinsă!

Maimuţa fugară a ajuns într-o clinică pentru animale sălbatice unde i se va verifica starea de sănătate. Ulterior va urma o perioadă de carantină.

Potrivit unor surse, animalele ar fi aparţinut unui apropiat de-al lui Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru. Din curtea lui, acum câţiva ani, au fost scoşi urşi şi chiar lei. În România deţinerea fără drept a animalelor exotice se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 3 ani sau cu amendă penală

Bărbat din Alba, cercetat în libertate după ce a folosit o diplomă de BAC falsă pentru a se angaja ca ambulanțier! Omul ... Inadmisibil! O profesoară din Satu Mare a atacat cu spray lacrimogen doi copii de clasă pregătitoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x