Antena Căutare

Admiterea la facultate se va realiza doar prin examen sau pe baza mediei de la BAC

De la toamna admiterea la facultate se complica. Se reintroduce examenul la admitere. Admiterea la facultate se va realiza incepand din aceasta vara pe baza de examen organizat de universitati sau pe baza mediei de la examenul de Bacalaureat.

Mediile obtinute de elevi in timpul liceului nu vor mai fi luate in considerare la intrarea in universitati. Noile prevederi sunt cuprinse in ordinul de ministru privind cadrul general de organizare si desfasurare a admiterii in ciclurile de studii universitare de licenta, de master si de doctorat pentru anul universitar 2012-2013.


"Acest ordin reprezinta o deschidere catre universitati sa organizeze examene de admitere, dar ramane strict la latitudinea universitatilor sa decida in aceasta privinta", a declarat pentru HotNews.ro Catalin Baba. "Ordinul spune ca universitatile pot sa organizeze examen de admitere cu probe scrise si sau cu probe orale, dar cel putin o proba scrisa. Universitatile pot sa ia decizia sa foloseasca mediile de la Bacalaureat pentru admiterea la facultate, dar nu pot sa foloseasca mediile din timpul anului. Tocmai pentru ca Bacalaureatul este un examen serios, el poate fi folosit, dar nu pot fi luate in considerare la admitere mediile din timpul anului", a declarat ministrul Educatiei.

In fata faptului implinit, pionii - elevi si facultati, nu pot decat sa joace asa cum le dicteaza ministerul. Din acest an, admiterea se face numai pe baza unui examen sau a mediei de la Bacalaureat.

O modificare brusca, anuntata tarziu, fara ca universitatile sa fie consultate. Nu la fel pare si pentru Ministerul Educatiei, care in decembrie, obliga universitatile sa publice regulile de admitere.

Nu este singura modificare adusa de Ordinul de Ministru. Din acest an, un elev nu va mai putea studia in paralel la mai mult de doua facultati sau specializari, iar statul, va acoperi, ca si pana acum, costurile pentru un singur nivel de studiu.

Incendiu intr-un bloc din Timisoara. Aproximativ 20 de locatari, evacuati din cauza fumului... Epidemie de rubeola la Buzau. Aproximativ 500 de cazuri de rubeola au fost confirmate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x