Cu 1.500 de euro, un bărbat din Iaşi şi-a deschis o afacere cu gust de fructe de pădure. A renunţat la porumbul cultivat de părinţi şi a plantat zmeură. După un an, s-a dovedit că a tras lozul câştigător. Acum rămâne cu 15.000 de euro, pe an. O afacere de succes la care visează mulţi agricultori.
În primul an, a adunat o tonă de fructe. Iar succesul afacerii a luat prin surprindere întreaga familie. Aşa că s-a extins pe încă jumătate de hectar, cu mure, căpşuni şi mentă.
Bogdan Frunză este numele cultivatorului ieșean, iar costurile întreţinerii afacerii sașe se ridică la câteva mii de euro pe an. Dar chiar şi aşa, Bogdan spune că rămâne cu aproape 15.000 de euro anual.
În marile magazine, fructele bio se cumpără cu 50 lei kilogramul. Micii producători le vând şi cu 20 de lei, iar menta costă 60 de lei kilogramul. Din ele, familia face smothie-uri şi prăjituri delicioase, iar reţetele le postează pe reţelele de socializare şi astfel, îi ajută pe clienţi să se inspire. Bogată în antioxidanţi, zmeura ajută imunitatea şi este recomandată şi celor cu diabet. Căpşunile sunt ideale în dietă pentru că au puţine calorii, iar menta relaxează organismul.