Antena Căutare

Alertă medicală! Peste o sută de români au ajuns de urgență la spital!

Medicii sunt în stare de alertă după ce mai bine de 100 de români au ajuns de urgență la spital! Acestora li s-au făcut analize pentru a stabili diagnosticul. Specialiștii anunță că este vorba despre o situație alarmantă ce a izbucnit de puțin timp în România.

Medicii sunt în stare de alertă după ce mai bine de 100 de români au ajuns de urgență la spital! Acestora li s-au făcut analize pentru a stabili diagnosticul. Specialiștii anunță că este vorba despre o situație alarmantă ce a izbucnit de puțin timp în România.

Medicii spun care sunt semnele ce te trimit imediat la control și ce ar trebui să faci ca să previi pericolul.

Peste 100 de persoane au ajuns în ultima perioadă la Spitalul Judeţean din Buzău după ce au fost muşcate de căpuşe, iar în două cazuri a fost confirmată boala Lyme, alte suspiciuni fiind în lucru, la laborator.

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei de la Direcţia de Sănătate Publică Buzău, cel de-al doilea caz confirmat de boala Lyme din judeţ este la o femeie din localitatea Fundeni Zărneşti.

Alertă medicală! Peste o sută de români au ajuns de urgență la spital!

După ce a fost muşcată de căpuşă, ea a primit tratament, însă neprezentând o altă simptomatologie nu a fost internată. În urma analizselor de laborator s-a constatat însă că are boala Lyme, fiind al doilea caz confirmat la Buzău, în acest sezon cald.

În contextul invaziei de căpuşe şi ţânţari, care pot transmite boala Lyme, medicii fac apel la populaţie să folosească loţiuni achiziţionate din farmacii, iar în cazul copiilor mici să se folosească plase la cărucioare. De asemenea, medicii fac apel la toţi cei muşcaţi de căpuşe să îşi monitorizeze starea de sănătate, iar la apariţia unor simptome asemnătătoare gripei să se prezinte de urgenţă la medic, potrivit news.ro.

La Buzău, campania de dezinsecţie va începe în 12 mai, cu două săptămâni mai târziu decât anul trecut. Atunci vor fi făcute tratamente din elicopter, iar după aruncarea substanţelor din aer urmează tratamentele la sol.

Doliu! A murit una dintre cele mai cunoscute figuri ale României post-decembriste! Doina Cornea s-a stins la vârsta de 8... Vrei să lucrezi în minister? Mii de posturi disponibile pentru români! Ce trebuie să faci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x