Antena Căutare

Alocațiile copiilor, majorate de la 1 martie, cu o singură condiție! Anunțul de ultimă oră făcut de premierul României

Alocațiile copiilor vor fi majorate de la 1 martie, numai dacă ”Iohannis va promulga rapid legea bugetului de stat”, potrivit anunțului făcut de Viorica Dăncilă, prim-ministrul României.

Alocațiile copiilor vor fi majorate de la 1 martie, numai dacă ”Iohannis va promulga rapid legea bugetului de stat”, potrivit anunțului făcut de Viorica Dăncilă, prim-ministrul României.

”Sper că domnul președinte va promulga cât mai rapid legea bugetului de stat, în așa fel încât de la 1 martie să fie plătite alocațiile mărite pentru copii. Adoptăm astăzi ordonanța de urgență care ne va permite acest lucru.”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Majorarea alocației de la 84 la 150 de lei, iar pentru copiii cu vârste între 0-2 ani de la 200 la 300 de lei, va intra în vigoare la 1 martie 2019, după ce amendamentul depus de PNL a fost adoptat cu 123 de voturi pentru, 119 împotrivă și o abținere.

Potrivit proiectului de OUG, articolul 3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copil, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins: "(1) Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte astfel: 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3); 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap".

Scene de o cruzime rară au fost surprinse în Dolj! Un bărbat şi-a legat calul de maşină şi l-a târât kilometri întregi... Pericol foarte mare! Nor uriaș de fum, produs de un incendiu, cuprinde Capitala. Bucureștenii sunt sfătuiţi să nu iasă d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x