Antena Căutare

Ambasadorul României la Bruxelles: "Nu avem informații cu privire la cetățeni români răniți în cele două explozii!"

Surse spitalicești, citate de postul de radio și televiziune belgian RTBF, au anunțat că 10 persoane au murit și alte 30 au fost rănite în cele două explozii puternice produse marți dimineață la aeroportul Zaventem din Bruxelles, relatează Reuters.

Ambasadorul României la Bruxelles: "Nu avem informații cu privire la cetățeni români răniți în cele două explozii!"
| Twitter/ Adam Khan

Cel puțin 13 persoane au murit și 35 au fost rănite, marți dimineață, în urma a două explozii produse la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, potrivit cotidianului belgian La Derniere Heure, citat de Agerpres.

Deflagrațiile s-au produs în jurul orei locale 08:00 (07:00 GMT), în zona de plecări a aeroportului.

Panică în inima Europei. Explozie și la metroul din capitala Belgiei!

"Nu avem astfel de informaţii deocamdată, cu privire la cetăţeni români răniţi. La momentul deflagraţiei, linia de checking nu era deschisă la Tarom. Nu avem informaţii că sunt şi români în urma exploziei de la metrou", a precizat ambasadorul României la Bruxelles, Ştefan Alexandru Tinca într-o declarație oferită postului public de televiziune.

Și premierul Dacian Cioloș a transmis un mesaj în urma evenimentelor produse marți dimineață, la Bruxelles.

“Guvernul pe care îl conduc este profund șocat și preocupat de situația gravă produsă de exploziile de la Bruxelles, din această dimineață. Guvernul României condamnă cu fermitate aceste manifestări de violență și își exprimă sprijinul pentru autoritățile belgiene și europene pentru a pune capăt unor asemenea situații și pentru consolidarea securității în spațiul european. De asemenea, Guvernul României transmite condoleanțe familiilor victimelor și asigură cetățenii că s-au luat toate măsurile necesare pentru consolidarea securității pe plan intern. Guvernul ține în permanență legătura cu comunitatea româneasca de la Bruxelles prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe si a Ambasadei României la Bruxelles”, a afirmat premierul Dacian Cioloş, potrivit unui comunicat de presă.

O clujeancă a fost martoră la exploziile din aeroport. ”E carnagiu. Oameni fără mâni, fără picioare! Am plâns și m-am mai liniștit!”

Aeronava TAROM RO 371 București-Bruxelles cu plecare de pe Aeroportul Henri Coandă București la ora 7,20 a fost redirecționată spre Amsterdam, în urma exploziilor care au avut loc pe aeroportul din Bruxelles

Un avion TAROM cu destinația Bruxelles NU A REUȘIT SĂ MAI ATERIZEZE... Cât de „natural” este LAPTELE, de fapt? Ingrediente: apă, făină, ulei şi untură. Nu îţi mai risca sănătatea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x