Antena Căutare

Focar într-un sat din judetul Iași, după ce preotul și dascălul au mers în fiecare casă cu molifta de Paște! Slujitorii bisericii, confirmaţi cu Covid-19

Este anchetă epidemologică de proporţii în comunitatea de ruşi lipoveni din Târgu Frumos. Şi asta după ce preotul, diaconul, dascălul şi clopotarul bisericii de acolo au fost confirmaţi cu COVID-19.

Focar într-un sat din judetul Iași, după ce preotul și dascălul au mers în fiecare casă cu molifta de Paște! Slujitorii bisericii, confirmaţi cu Covid-19 Galerie
Focar într-un sat din Iași, după ce preotul și dascălul au mers în fiecare casă cu molifta de Paște! Slujitorii bisericii, confirmaţi cu Covid-19

Rezultatul a venit la doar câteva zile după slujitorii bisericii au mers din casă în casă cu molifta din postul Pastelui. Autorităţile locale se tem acum că ar putea deveni primul focar de coronavirus din judeţ.

Citește și: Mitropolitul Teofan vrea credincioșii la Biserică și la cimitir, de Paște! "Putem merge la piață, la serviciu, dar nu putem aprinde o lumânare?"

Alarma s-a dat la sfârşitul săptămânii trecute, când în urma unui test rapid, preotul şi alţi trei slujitori ai bisericii pe rit vechi din Târgu Frumos au fost confirmaţi cu COVID-19.

Focar de Covid-19 la Iași. Mai mulți preoți, bolanvi de coroanvirus

Problema, spun autorităţile, este numărul mare de contacţi ai celor infectaţi. În oraş se află peste 200 de familii de lipoveni, însă nu toţi l-au primit pe preot în case.

Citește și: Patriarhul Daniel, mesaj pentru credincioși după ce s-a revenit asupra deciziei de a permite prezența la Slujbele de Înviere: "Biserica vrea să ajute"

Autorităţile locale se tem că dacă nu vor fi testaţi toţi contacţii preotului, comunitatea s-ar putea transforma într-un adevarat focar de coronavirus.

Ancheta epidemiologică va stabili câte persoane sunt sau nu infectate. Deocamdată nu s-a impus izolarea la domiciliu a persoanelor din comunitate. Contactaţi telefonic, nici preotul şi nici însoţitorul său nu au dorit să comenteze situaţia.

A fost modificat ordinul care prevedea carantina la domiciliu. Ce se va întâmpla cu românii care vin din zone roșii... Gigi Becali a fost oprit în trafic de poliţişti. Avea sau nu declarația? "Am glumit cu ei!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x